Inredning inspiration

3D grafik och nybyggnation av hus och bostadsrätter

Posted on

Många förknippar 3D grafik och 3D-visualisering med datorspel (eller TV-spel) och filmindustrin. Men digital grafik används även flitigt inom många andra branscher och speciellt inom byggbranchen. 

Vad är 3D-visualisering?

3D-visualisering är ett samlingsbegrepp för digitala ritningar, skisser, foton och olika CAD-filer. Det skapas med hjälp av 3D-animationsprogram som exempelvis Autodesks 3ds Max och Maya eller det öppna alternativet “Blender”. När man skapar 3D börjar man med att modellera, sedan renderar man materialet. Slutligen kan grafiken efterbehandlas i Adobe Photoshop. 

3D rendering återskapar verklighetstrogna objekt och produkter

källa: https://3dteam.se/wp-content/uploads/2020/12/k%C3%B6k_int_utsikt-1024×577.jpg

Här ser du en 3D-visualisering av ett kök, visst ser det otroligt äkta ut?

3D-visualisering används ofta för att rendera bilder inom hustillverkning

Renderade bilder verklighetstrogna ut och väldigt användbara när man visa hur en kommande nybyggt hus eller lägenhet kan se ut till potentiella köpare. Många byggbolag som bygger en BRF och som vill kunna börja sälja av boenden medan bygget är igång använder sig av detta. Förr i tiden så många människor inte vågat köpa ett hus, lägenhet utan att först få besöka det i verkligheten, men tack vare skicklig 3D-visualisering  är det så vi numera så vi köper nybyggda bostadsrätter och hus. Vissa hustillverkare/byggbolag har ett ett showroom eller ett miniatyr hus att besöka, men för de flesta köpare räcker det idag att få se materialval, färgkulörer och renderingar.

Det går även skapa 3D visningar där du som köpare kan besöka hemmet online och ännu mer verkligt blir det om du har på dig 3D-glasögon, vilket ett fåtal hustillverkare idag har börjat att erbjuda sina kunder. Det går även att skapa hela bostadsområden för att locka till sig köpare till något som inte finns ännu.

Ska du köpa ett nybyggt boende så rekommenderar jag dig att alltid köpa en färdigställandeförsäkring. Då kan du känna dig trygg längs med bygget av ditt framtida boende, sådana tillhandahåller Garbo.

Fördelen med att köpa nybyggt boende

Stora fördelen är att du som köpare kan vara med och påverka vilka tillval du vill ha då du är med under byggnationen. Köpare vill idag kunna personifiera sina bostäder och har inga problem att vänta 1-2 år på att få flytta in, för känslan att få bo i ett boende där ingen annan har bott innan är oslagbar. En annan fördel är att du har även vissa skatteavdrag med nybyggnation.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.