Att resa utomlands med företaget

I samarbete med travel2.se

Resan är till nytta för företaget, men tänk på att det bör finnas ett detaljerat program för hela resan annars kan resan kan beskattas om den har bara inslag av nöje och avkoppling.

Den bästa tiden att planera dina affärsmöten är på måndagar och fredagar. På det här sättet så har du en bekväm ursäkt för att njuta av en trevlig weekendresa utan att behöva använda några semesterdagar och ta bort ytterligare restid.

För att tillbringa så mycket tid på destinationen som möjligt, boka den första morgonflygningen på vägen dit och röd dag på returresan. Detta kommer inte bara att ge dig flera extra timmar att utforska en främmande stad, men dessa flygningar är ofta billigare än de biljetter du skulle köpa om du skulle komma och åka strikt i affärer – och det kan hjälpa dig får mer utomlanstid.

Även om det inte alltid är möjligt, så försök att hitta ett boende som passar både dina affärsresor och konferensresor och ditt egna fritidsbehov så att du kan undvika besväret med att flyga hem mitt i resan. Om du får ta med familjemedlemmar så överväg gärna ett alternativ som att hyra Airbnb som ofta är billigare samt ger mer utrymme än ett hotellrum och där du har tillgång till ett fullt utrustat kök.

Resor är ett vanligt inslag i många verksamheter och det gäller att ha koll på vilka regler som gäller. Företaget får nämligen dra av alla kostnader för resa, logi etc och du bör vara särskilt noga  om konferensresan är förlagd utomlands.

Arbetsgivaren (ditt bolag för dig som driver aktiebolag) kan betala resekostnaden för eller ge skattefri reseersättning till den anställde för dennes tjänsteresor. Betalar arbetsgivaren för den anställdes privata resor, till exempel resor mellan bostaden och tjänstestället, räknas det som lön från arbetsgivaren. Detta kan ses som en förmån för att få anställda att vilja arbeta på ditt företag.

Vad är vikten av affärsresor?

Affärsresor har många positiva fördelar för de anställda, den största är möjligheten att se delar av världen på företagets bekostnad. Idag införlivar många affärsresenärer nöje och arbete i sina affärsresor.

Vilka är fördelarna och utmaningarna med affärsresor?

  • Enklare övergång till distansarbete. …
  • Ingen rutinmässig utbrändhet för dig. …
  • Träffa nya människor. …
  • Nya möjligheter till rekreation.
  • En lektion i att prioritera hälsa.