Att starta ett eget företag på sidan av arbetet

Samarbete med: foretagslan.io

Det är många som går i tankarna om att starta eget företag på sidan av sitt nuvarande arbete och många väljer att göra det för att någon gång kunna leva på det helt eller att ha det som en extrainkomst.

Se man sig omkring så finns det fullt med möjligheter till att starta upp något. Men innan man väljer att starta ett företag bör man fundera ut hur man ser på intäkter, vad är visionerna och hur mycket tid som ska läggas. Vill man göra det själv eller tillsammans med någon annan? 

Det är nämligen väldigt ofta jag ser människor som startar upp något som börjar rulla på bra som sedan säljer sin verksamhet. Det i sig är också en verksamhet som kan genererar bra med pengar. Många människor är sådana som trivs bäst att bygga upp företag från grunden och när dom är klara så väljer dom att hoppa på nästa projekt. Något jag reflekterat är över hur vissa väljer företaget ska förknippas med dom och det är något jag personligen skulle undvika för att man vet inte om man man någon gång i framtiden vill sälja företaget.

Idag är det otroligt enkelt att skapa sig en webbshop och det går göra under någon timme om man väljer en färdig lösning och domän kan man få igång inom 24 timmar. Det finns snabba trender som ibland kan vara värt att satsa på, kanske du snappat upp en produkt som skulle sälja som smör på Instagram men du saknar kapital, för ska man göra pengar behöver man pengar, då kan det vara värt att ta ett företagslån om man har gjort kalkylerna väl och köpa hem varor eller vad det nu kan vara man vill sälja och köra!

Jag vet att många låter vänner och bekanta bli delägare för att få in kapital och på handen på hjärtat kan jag säga att du kommer ångra dig att du lät någon bli delägare för 50 000 kr när du tjänar storkovan, det är bättre att ta ett lån eller spara ihop pengarna beroende när i tiden du vill komma hem.Mitt sista tips, köp hem det du vill sälja och prova den så du vet att den håller måttet. Gör dina beräkningar över hur du kan sälja och ha koll på att leverantören kan klara av större ordrar och att du givetvis ska ha bättre priser!