Inredning inspiration

Dags för att piffa upp hemmet? Kolla in inredningsstilen modern organic

Posted on

tt verkligen trivas i sitt hem är bland det viktigaste vi kan göra. Man ska komma hem från jobbet och trivas eller ha en helt ledig helg som spenderas i hemmet och det ska absolut inte kännas jobbigt att vara hemma. Om du inte trivs med din nuvarande inredning eller stil kan det verkligen vara dags att piffa upp hemmet, eller rentav byta stil helt och hållet. Nedan kommer vi att fokusera på några olika inredningsstilar som finns, i synnerhet moderna sådana.

Hur inreder man sitt hem modernt?

Under de senaste åren har den moderna stilen växt fram allt mer, och vi älskar det! Men trots det sträcker sig den moderna stilens historia faktiskt 100 år tillbaka i tiden. Ibland kan det kännas svårt att få till den där moderna stilen utan att allt blir vitt eller kantigt, dock ska vi nedan gå igenom några tips som kan underlätta. Oavsett om du har köpt ett helt nybyggt hus eller bostad, eller nyligen flyttat in i ett 150 år gammalt hus kan dessa inredningstips komma till hands.

Blanda in varma och neutrala färger

Såklart finns det en mängd moderna inredningsstilar för alla smaker men nu ska vi ta en titt på en stil man brukar kalla för modern organic. Som dels har det moderna stuket, men med en hemtrevlig touch.

När man inreder i denna stil ska man försöka få in neutrala och varma färger, som beige och brunt. Här märker man tydligt att ordet “organic” kommer fram eftersom det ska vara varma och jordnära färger.

Tänk på formerna

Vad ska formen på kuddar, soffor eller inredning vara? Jo, om du vill inreda ditt hem i modern organic ska du tänka mjuk och runt. När man tänker på en traditionell modern stil är man troligtvis bekant med vassa och raka kanter, så är inte fallet i denna stil. Mjuka former får hemmet att se betydligt mer trevligt och inbjudande ut, med det stora plusset att man inte har hårda hörn att slå sig i.

Se över din förvaring och bråte

Oavsett vilken modern stil man tyr sig till är en tydlig röd tråd att man inte har så mycket saker framme och ligga, utan det ska vara en mer minimalistisk stil. På grund av detta kommer det löna sig om du införskaffar bra förvaring, som lådor och skåp så att du får bort allt onödigt.

Växter och inredningsdetaljer

Notera ordet organic i modern organic, givetvis ska vi ha växter in i hemmet. Ta in gröna växter och kvistar så kommer det inte bara se, utan känns betydligt mer levande. Dock gäller det fortfarande att ha minimalism i åtanke, och det är inte ett måste att fylla varje yta med en grön växt.

När det kommer till inredningsdetaljer är det att rekommendera att gå för mindre prylar, och då välja unika detaljer att ha på bord och skänk. Det kan vara en speciell staty, kruka eller varför inte ett lite större konstverk att hänga på väggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.