Välmående

Det mest centrala i hemmet är gemenskapen

Posted on

Om du hittade hit till Truedeco.se och denna artikel genom exempelvis Google, är du varmt välkommen hit. Detta är en blogg om inredning men här skrivs också om andra intressanta saker. Ofta är det relaterat till inredning och livsstil. I den här artikeln ska jag gå in på hemmet som helhet. Ett hem består av en fastighet, alltså själva arkitekturen och dess inventarier. Men framförallt består hemmet av människorna (och kanske djuren) som bor där. 

När man kan fundera på parterapi 

 

Om du hittade hit till Truedeco.se och denna artikel genom exempelvis Google, är du varmt välkommen hit. Detta är en blogg om inredning men här skrivs också om andra intressanta saker. Ofta är det relaterat till inredning och livsstil.

I den här artikeln ska jag gå in på hemmet som helhet. Ett hem består av en fastighet, alltså själva byggnaden och dess inventarier. Men framför allt består hemmet av människorna (och kanske djuren) som bor där.

 

När man kan fundera på parterapi

Att ha en fint hem med vacker inredning och dekor är inte optimalt om man som par eller familj är i ständiga konflikter. Jag känner en person vars föräldrar haft mycket god ekonomi och fint hem. De hade bland annat eftertraktade serviser från Gustavsberg och exotiska schackpjäser. Men vad hjälper det när det nästan aldrig är roligt att vara hemma, och när en stor del av detta blir kastat i väggen.

Man behöver absolut inte ha problem med ständiga bråk i relationen, eller för den delen ha några större befintliga problem över huvud taget för att gå i parterapi. Parterapi kan ge dig verktyg att förhindra problem, bryta negativa mönster och utveckla relationen på ett positivt sätt. Det är bland vissa människor tabubelagt med terapihjälp. Man kanske inte litar på terapeuten eller har fördomar. Detta är givetvis nonsens. Däremot finns det olika bra psykologer och terapeuer. Alla terapeuter passar heller inte alla människor.

 

Parterapi online

De senaste åren har det dykt upp ett flertal vårdföretag på nätet. De flesta erbjuder kontakt med läkare eller psykolog via online baserade möten. Många av dessa företag som erbjuder kontakt med legitimerade psykologer är dock mest inriktade på så kallad individ psykologi, d v s när du som enskild person har psykiska hälsoproblem av något slag.

En särskild rekommendation för par som söker hjälp med sina relationsproblem är Remainly. Det är ett seriöst företag som erbjuder professionell parterapi online, via guidande självhjälpsprogram som man gör på egen hand. Remainly startades av den legitimerade psykologen Andreas L Narum från som även har många års erfarenhet som parterapeut, och har träffat hundratals par genom åren via sin egen praktik.

Remainly rekommenderas främst på grund av 3 anledningar.

  • Det är ett seriöst företag som startats av en legitimerad psykolog med många års erfarenhet av parterapi.
  • Det är inte så breda som de flesta andra online baserad vårdföretagen, utan är specialiserade på just parterapi (vilket borgar för att de har väldigt god kunskap kring vad de erbjuder)
  • Remainly erbjuder en möjlighet att ta kunna del av professionell parterapi, till en bråkdel av vad det kostar att boka tid hos en privat psykolog/parterapeut.

 

Sedan finns flera stora fördelar med denna form av terapi, om man gör det online. Många människor kan slappna av i hemmet, det bidrar helt enkelt till att man lättare öppnar upp och talar om sina känslor. Det är lättare att komma till skott. Man tänker inte att ”vi tar det någon annan gång och låter problemen kanske lösa sig av sig själv” Risken att man inte prioriterar det ökar om det är ett moment att ta boka en tid, ta ledigt från jobbet, sätta sig i bilen och köra en bra bit och så vidare.

Men en sak är säkert, tanken med parterapi på nätet, är genial. Man ska inte underskatta den digitala världen som verktyg. Med parterapi på nätet kan du inte bara förändra ditt sätt att se på din relation, det kan även förändra hela ditt liv till det bättre.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.