Barnrum inspiration

Inred ett stilfull barnkammare

Posted on

Samarbete med babylove.se

 

 

När du ska inreda ett barnrum är det lätt att bli överväldigad och gå för mycket all in. 

Inredningsexperter på barn rum är alla ense om att det är bäst att börja inreda barnkammaren med en neutral bas för möblerna och sedan bygga på den med accentbelysning, tapeter, konstverk, mattor, textilier, leksaker och böcker. 

Det är nämligen så att även om smaken förändras för barnet under dess uppväxt så kan accent bitarna enkelt bytas ut samtidigt som de stora investerings bitarna behålls oförändrade. Barnmöbler i bra kvalitet håller för barn nummer två, tre med flera samt har även ett andrahandsvärde. Vilket är hållbarhet i åtanke.

Även om en barnkammare har ett specifikt tema så tycker man ska välja en färgpaletten som är mjuk och minimal för att skapa en lugn miljö för både mamma och bebis. Att inreda i plastiga skrikiga färger har jag aldrig förstått då barn inte är som hundar som endast ser blått och gult. 

Kartlägg din planlösning

En framgångsrik barnkammare design av alla storlekar har distinkta zoner för att sova, byta om, amma och leka. Mät ut ditt utrymme och fatta praktiska beslut som är det bästa och säkraste områdena för att lokalisera rummets väsentliga möbler.

Babylove är en barnbutik på nätet som har det lilla extra när det gäller spjälsängar och andra tillbehör.

https://babylove.se/barnmobler/barnsangar/sebra-sang

Här finner du spjälsängar, skötbord, spjälskydd med mera.

och en bekväm gungstol eller segelflygplan där du ammar. Spendera först det viktigaste inköpen  för att hålla din budget på rätt spår och se till att ha tillräcklig med tid för leverans och monterin innan barnet föds.

Det är inte alltid nödvändigt att köpa nya eller baby specifika möbler som måste bytas ut om några år. En vintage byrå kan fungera som ett skötbord och din favorit gungstol kan flyttas in i barnkammaren istället för att köpa ett helt nytt. Men om du har ont om utrymme eller börjar om från början är ett tips att du överväger multifunktionella barnmöbler med extra förvaring, till exempel en spjälsäng med en inbyggd låda, toppers, eller spjälsängar med tillhörande skötbord och förvaring.

 

Färgpalett och dekor

Även om det är helt okej att gå old school med rosa eller blått, så väljer många föräldrar idag könsneutrala färger. 

Bebisar ligger mycket på rygg så ett tips är att skapa lekfullhet uppe i taket. 

Tänk framför allt på att barnkammaren ska harmonisera med resten av din inredning och kan vara lika modern, vintage, boho, minimalistisk, modern, rustik eller helt enkelt eklektisk som vilket annat rum som helst i huset. Glöm inte att lägga till massor av mjuka texturer, lättskötta naturliga material och babyvänliga växter. Motstå lusten att över dekorera eller tillbehör för att hålla rummet lugnt för babyn och lätt att underhålla för dig.

Bildkällor: David Casas / IG Little Crown Interiors

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.