Välmående

Så relaxar du bäst när du har semestern

Posted on

Sponsrat inlägg

Sommaren närmar sig med stormsteg och snart är barnen lediga under sommaren och familjesemestrar, strandutflykter, grillfester och många andra roliga sommaraktiviteter som vi alla älskar att göra hägrar. Även om de flesta av oss arbetar under stora delar under sommaren så är det också dags att njuta av och koppla av. 

Att verkligen varva ner och koppla ur, hjälper oss att bli lyckligare och mer balanserade och återhämta oss fysiskt och mentalt. 

 

10 sätt att verkligen koppla av i sommarledigheten

 1. Ta dig tiden att spendera tid utomhus 
  När vi tillbringar vår tid ute i naturen så lugnar det oss naturligt och ger oss en känsla av inre lugn. Bonusen är att vi får naturligt solljus, vilket fyller på våra D-vitamin förråd till vintern. 

 

 1. Koppla ur tekniken

Använd sommaren som en ursäkt för att vara i semesterläge. Även om du bara kan göra detta en gång i veckan, så ta dig den tiden att njuta av nuet och naturen genom att koppla ur tekniken, bara en timme eller två gör skillnad. Lägg dig gärna i en hängmatta med en bra bok och känns den friska luften.

 

 1. Rör på dig mer 

Börja ett fitnessprogram som är roligt och äventyrligt, gå på vandring, cykla etc. Gör något nytt och roligt och ta gärna med en vän.

 

 1. Sakta ner

 Det är sommar, börja leva mer medvetet genom att utföra en uppgift åt gången, njuta av skönheten runt dig och lev i ögonblicket.

 

 1. Spendera tid med vänner och familj. 

Dagarna är längre, så det är en fantastisk tid att verkligen gå ut och ha kul!

 

 1. Gör aktiviteter du verkligen älskar

Läs boken du aldrig haft tid till, ta en dagsutflykt till en ny stad och se nya sevärdheter eller gå till stranden och koppla av. 

 

 1. Gå utanför din komfortzon 

Testa något nytt, det kan vara något så enkelt som att prova en ny drink eller mat eller gå till en ny restaurang. Varje gång vi försöker med något nytt tar vi en risk och känner ett lycka.

 

 1. Njut

Använd din lediga tid från jobbet och ha lite ledig tid utan förväntningar. Det spelar ingen roll om du åker på semester eller bara tar en promenad, bara njut av din lediga tid!

 

 1. Andas
  Även med fint väder och längre dagar kan vi fortfarande bli stressade. Så när du känner att stressen kommer, ta en stund att stänga ögonen och andas djupt. Det fungerar!


Har du svårt att koppla av, har du provat en hängmatta?

Varför är hängmattor så avkopplande?

På grund av deras naturliga svängande rörelse kan hängmattor hjälpa dig att slappna av, sänka blodtrycket och minska stressnivåerna i kroppen. Det blir inte mycket mer avkopplande än att hänga i luften i din hängmatta, titta upp mot den vackra himlen och njuta av det fria.

Många somnar till och sover i sin hängmatta

När en hängmatta hängs på rätt sätt erbjuder hängmattor överlägsen komfort under en rad förhållanden. Faktum är att den totala komforten är den främsta anledningen till att människor håller fast vid hängmattor, även om de upplever ett eller flera av dessa problem. 

 

Smidig upphängning med hängmatta med ställning

Du behöver inte ha en tomt med träd, numera kan du köpa till en praktiskt ställning till din hängmatta. Då får du den perfekta upphängningen som gör att du vilar bekvämt i din matta. Hängmattställningarna kommer i olika utföranden som: trä, metall. Komplettera gärna med myggnät, Utility Pocket, och litet bord du sticker ner i gräsmattan att ha bredvid din hängmatta.

Utility pocket Tropilex

Här finner du hängmattor online

https://www.hangmattaonline.se/

https://www.hangmattabutik.se/

https://www.hangmattashop.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.