För att känna sig trygg kan det vara värt att investera i en olycksfall

I samarbete med Olycksfallsförsakring.se

Om du råkar ut för en olycka är oftast inte enbart det fysiska som påverkas, utan vi kan även påverkas ekonomiskt. Kanske du skadat dig riktigt illa och behöver vara sjukskriven från jobbet och även bli viss del invalid. Kanske ditt hem behöver anpassas för dina nya förutsättningar.  För att känna sig trygg kan det vara värt att investera i en olycksfall som kan ge dig ersättning och hjälp om en olycka skulle vara framme. Vissa människor får en sådan via sitt arbete och det är av högsta vikt att den täcker dig även på fritiden, personligen tycker jag det är tryggast att betala för min egna så att jag vet att den blir betald. Min olycksfallsförsäkring dras varje månad på autogiro och det är inget jag tummar på utan det har jag räknat in i mina fasta kostnader.

 

Ekonomisk kompensation vid olycka

Vid olycksfall som leder till sjukhusvistelse, bestående skada och nedsatt arbetsförmåga kan du få ekonomisk kompensation om du har olycksfallsförsäkring. Om en skada blir bestående finns det möjlighet till invaliditetsersättning. Du kan jämföra olycksfallsförsäkringar för att få ett bra pris, väljer du att köpa fler försäkringar av samma aktör brukar man ofta få mängdrabatt.  I vissa fall får du bara teckna en olycksfallsförsäkring upp till en viss ålder, oftast 65 år.

Precis som med alla andra försäkringar så varierar innehållet i en olycksfallsförsäkring beroende på till exempel vilket försäkringsbolag man väljer.

Högre försäkringsbelopp kan med andra ord ge en högre ersättning

Det är viktigt att veta att det finns olika belopp du kan välja på för veta vilken ersättning du vill ha, det kostar givetvis mer om du vill få ut högre belopp. Ta dig tiden och sätt dig in villkoren som gäller innan du tecknar avtal.

Om olyckan skulle vara framme så kontakta inte försäkringsbolaget direkt, det är viktigt att du har faktan rätt för sagda ord är sagda ord. Du kan behöva ha någon representant som hjälper dig och för din talan. Detta är mer vanligt i USA, men dessvärre kan det vara svårt att få den ersättningen du är berättigad för pga kryphål och att du kanske råkat säga saker i fel ordning.