Inredning inspiration

Varför det är värt med Homestyling?

Posted on

För att göra din bostad så attraktiv det bara går för så många som möjligt, kan du anlita en homestyling.Många undrar om det är värt att anlita homestyling och de flesta som valt att ha det inför en försäljning ångrar sig inte. Det kan vara svårt att påvisa att det har hjälpt att öka värdet men några faktorer som kan avslöja är om det kommer många spekulanter. Det är en anledning över att vissa boenden blir mest visade på Hemnet, dom känns ofta lite extra fräscha och unika.


När vi flyttar vill vi ha ett hem som känns hemma

Vi människor visualiserar oss där vi vill bo, ett luftigt hem med härlig balans mellan färger och inte för plottrigt tilltalar oss. Behöver du goda råd inför din försäljning kan du med fördel ta in en konsult som kan ge dig råd hur du bör göra, den kostnader blir kostnadsfri om du sedan anlitar homestyling. 

En homestyling skapar bättre förutsättningar till fler budgivare och ett högre slutpris.

 

Vad påverkar priset vid en försäljning av lägenhet?

 • Planlösningen
  Vi kikar mycket på planlösningen när vi köper nytt boende, vilka väggar är bärande och känns det luftigt. Numera vill de flesta ha öppen planlösning från kök och matsalsdel som gärna får vara i vardagsrummet.
 • Fräsch toalett
  Toalett är något som ofta kostar minst 100 000 att renovera och här kan en homestyling göra att det känns extra fräscht att kliva in.
 • Bostadens skick
  Hur fräsch är lägenheten som ska säljas, är det ett renoveringsobjekt eller dödsbo?
  Äldre hem som är förfallna där kan det vara svårt att visualisera sig för där krävs det snarare att man totalrenoverar och där kan en homestyling vara svår att göra. Där skulle man istället kunna ha en vision board med renderade bilder hur det skulle kunna se ut.
 • Rätt adress spelar in
  Rätt adress i staden där objektet som ska säljas spelas in, det är av en anledning att gator som Strandvägen eller Villagatan kostar mer.
 • Våningsplan
  Många köpare undviker bottenplan, risk för tjuvar tar sig in. Men även allra högst upp kan tappa intressenter. Däremot penthouse dom har ofta en egen direkthiss.
 • Balkong och eldstad
  En fungerande eldstad höjer värdet med 8 procent och en balkong med 7 procent.

 

Homestyling är avdragsgillt

En del av kostnaden för homestaging är avdragsgill. Utgifterna som är avdragsgilla är konsultation och fotografering, ommöblering, hyra av möbler under visningen och tillfällig magasinering. 

Slutligen:

Enligt undersökningar så lönar det sig att anlita professionell hjälp med homestyling ökar värdet på bostaden ökar ofta med 20%. Men det går även att styla själv, och det viktigaste att tänka på då är att bostaden ska bli personlig, men inte dig personifierad utan snarare passa en bred massa spekulanter. Ibland kan det vara värt ta lån för renovering.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.