tavlor

3 saker du inte vill missa när du dekorerar hemmet

Posted on

Samarbete med bimago.se

Dekorationer är vad som verkligen ger liv till ett rum. Visst spelar tapeterna, golvet och möblerna stor roll, men dekor är grädden på moset som verkligen får ett hem att kännas komplett och också hjälper dig uppnå den eftertraktade atmosfären. Det finns massor av olika typer av dekor att välja bland, men vi har identifierat de avgörande sakerna du helt enkelt inte får missa när du dekorerar ditt hem. I den här artikeln går vi igenom de tre viktigaste elementen gällande dekor.

bimago.se|Product number: 132259⁠

1. Tavlor

Tavlor och posters är det bästa sättet att omedelbart ge tomma väggar lite personlighet och ger dessutom gäster någonting att snegla på. Enligt min erfarenhet är en tavla något man snabbt vänjer sig vid i sitt eget hem; det är en trevlig detalj som du märker allra mest om den plötsligt inte finns där längre. Oavsett vad du är intresserad av finns det tavlor som passar din smak. Tavlor kan ge rummet en sofistikerad känsla, muntra upp ett tråkigt rum eller förstärka känslan av ett modernt och minimalistiskt tema. Rätt tavla kan vara avgörande för att ge rummet känslan du letar efter. Behöver du lite inspiration för tavlor kan du hitta tavlor online på Bimago. De erbjuder en mängd olika former av väggdekor som målningar, fototapeter och mer.

Ljusstake i återvunnet trä – olika höjder – https://vackradetaljer.se/

2. Ljus och lampor

Ljuset i rummet har en väldigt viktig roll i hur rummet uppfattas. Visserligen kan du inte enkelt förstora, förminska eller flytta fönster, men du kan ändå påverka hur ljuset kommer in i byggnaden genom att välja rätt gardiner.

När det gäller lampor finns det mängder av alternativ. Du väljer inte bara mellan bordslampor, taklampor, vägglampor och golvlampor, utan du kan dessutom välja vilken färg som ljuset ska ha och hur starkt det ska vara. Lampor ger dig massor av frihet för att verkligen släppa loss din kreativitet. Förutom lampor av alla dess slag kan du även placera stearinljus runt om huset, vilket omedelbart gör det mysigare och dessutom är till hjälp när det är strömavbrott. Och glöm inte lukten – doftljus skämmer bort ditt luktsinne också.

bimago.se |Product number: 54866⁠

3. Krukväxter

Inte bara är krukväxter bra för dig och din produktivitet, men de är också oöverträffbara när det gäller att ge liv och naturlig färg till ett hem. Det är enkelt att hitta sofistikerade krukväxter som perfekt komplimenterar ett elegant hem. Blommor finns därtill i en mängd olika färger. Om du går för en mer minimalistisk känsla kan en kaktus eller andra växter i en mild, grön färg vara det bästa valet för dig.

Specialtips: Välj ett tema och håll fast vid det

När man dekorerar ett rum och satsar på alla möjliga vackra möbler, dekorationer och tapeter i butiker som man gärna vill ha i hemmet kan det var enkelt att man inte får helhetsresultatet man egentligen hoppades på. Därför är det en bra idé att förutbestämma vilket tema, och välja några olika färger och nyanser, som man vill ha i hemmet innan man börjar shoppa. På så sätt vet man vad man letar efter och köper inte allt som ser snyggt ut oavsett om det passar i ens hem eller inte. Detta är hemligheten bakom ett perfekt hem!


Jag har även bloggat innan om snygga krukor som dekoration

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.