Sovrum

3 sätt att byta underlakan på

Posted on

För de flesta av oss är det självklart att byta underlakan. Dels att ersätta gamla med nya underlakan, men också att applicera på sängen. Men hur gör du egentligen? Har du tänkt på att man kan applicera lakanet på olika sätt? Här är en guide kring hur du kan byta underlakan på bästa sätt, eller ett annorlunda sätt om det passar dig bättre! Den här kan tyckas onödig men det finns en tanke med den. För det första så kan den bidra till reflektion… hur gör du de mest basala sakerna? 

Till exempel lärde jag mig aldrig att knyta skorna på dagis. Jag var en hopplös och jobbig unge, fröken bara gav upp. Därför lärde jag mig bara den enklare barnknytningen. Men när jag var vuxen sa min flickvän, hur knyter du skorna egentligen? Då började jag närma mig 30 år. Så man kan stanna upp ibland och reflektera kring det som är självklart. Hur optimerar jag tiden och hur gör jag saker på bästa sätt? 

Tro det eller ej, men slå ihop alla gånger du bäddar under hela din livstid så kan jag nästan garantera att det är skrämmande många timmar. Det finns roligare saker att göra! Eller hur? Fortsätt gärna att läsa experttipsen och andra tricks på den här bloggen om du gillar den.

  1. Standardmetoden: enkelt och effektivt

Om du vill ha en enkel och effektiv metod för att byta underlakan, är den här metoden perfekt för dig. Följ dessa steg för att snabbt och smidigt fräscha upp din säng.

Steg 1: Ta Bort det gamla underlakanet

Börja med att dra av det gamla underlakanet från sängen genom att ta tag i varje hörn och dra det bort. Se till att du får bort alla veck och veck från det gamla lakanet för att förbereda sängen för det nya underlakanet.

Steg 2: Placera det nya underlakanet

Ta fram det nya underlakanet och placera det över madrassen. Se till att det täcker hela ytan och att hörnen passar ordentligt runt madrassen. Ett tips är att börja med att placera ett hörn och sedan gå runt sängen och dra åt det andra hörnet, följt av de resterande hörnen.

Steg 3: Dra åt underlakanet

När det nya underlakanet är på plats, dra åt det runt madrassen för att få det att sitta ordentligt. Det är viktigt att dra åt det så att det inte blir några veck eller skrynklor som kan påverka din sömnkomfort. En väl sträckt säng ger inte bara en behagligare sömn, utan ser också prydligare ut.

2. Hörnmetoden: Smidig och tidsbesparande

Hörnmetoden är ett annat utmärkt sätt att byta underlakan som sparar tid och ansträngning. Följ våra detaljerade steg för att byta underlakan på ett snabbt och smidigt sätt.

Steg 1: Placera lakanet runt hörnen

Börja med att placera det nya underlakanet på sängen genom att bara stoppa in det runt hörnen av madrassen. Vänta med den övre delen av lakanet.

Steg 2: Dra över lakanet

När hörnen är på plats, dra över det nya underlakanet över madrassen och dra det mot huvudgaveln. Genom att dra det jämnt och smidigt över sängen undviker du veck och skrynklor.

Steg 3: Placera översta hörnen

Nu när lakanet är på plats, placerar du det översta hörnet av underlakanet runt madrassen. Följ sedan samma procedur med de återstående hörnen tills hela underlakanet sitter perfekt.

3. Rullningsmetoden: Perfekt för ensnåriga lakan

Rullningsmetoden är idealisk för underlakan som bara har en kant eller en långsida, som vissa bäddsoffor eller dagbäddar. Följ dessa steg för att enkelt och snyggt byta underlakan.

Steg 1: Placera lakanet på sängen

Börja med att placera det nya underlakanet över sängen och se till att den ena kanten är ordentligt justerad längs med en sida av madrassen.

Steg 2: Rulla underlakanet

Rulla nu underlakanet från den ena sidan till den andra, så att det ligger jämnt längs med madrassens långsida. Var noga med att rulla det så att det inte blir några veck eller skrynklor.

Steg 3: Justera och dra åt

När du har rullat underlakanet på plats, justera det och dra åt det runt madrassen för att få det att sitta stadigt. Ge det en sista kontroll för att säkerställa att det inte finns några veck eller ojämnheter. 

En grym butik för allt för sovandet är Sovfabriken.se, värt att spana in!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.