Dekoration inspiration

5 Tips för att dekorera ditt spelrum som ett iGaming-fan

Posted on

Många spelfantaster har nog drömt om att ha det där riktigt perfekt inredda spelrummet så att hen kan få ut det absolut mesta av sin spelupplevelse. Men hur ska inredningen egentligen se ut och vad är viktigt att tänka på? Det kan vara svårt att veta vilka saker som är värt att lägga fokus på. Beroende på budget och vilka önskemål någon har, så kan inköpslistan självklart se lite olika ut. Det behöver dock inte alls vara så svårt. Med en enkel planering och handfasta tips blir det en enkel match. Så läs lugnt vidare så kommer alla frågetecken att redas ut i denna artikel.

1.  Skissa och välj tema

Första steget är att göra en enkel skiss över rummet. Det behöver inte vara något avancerat, men det är viktigt att börja med det så att du har koll på hur stort utrymmet är samt vad du kan få plats med. Då blir det mycket enklare att välja olika alternativ för möbler, teknisk utrustning samt prioritera vad som är viktigast att få in.

 

Sedan är det dags att välja ett tema för inredningen. Varför inte välja ett personligt speltema? Det kan exempelvis vara ett tema baserat på favoritspel, genre eller en viss tidsepok. Kanske är retrotema en favorit? Här finns alla möjligheter att vara kreativ och hitta på något kul! När temat är bestämt så blir det mycket enklare att bestämma färger, belysning och annan dekoration.

2.  Belysning skapar rätt atmosfär

Belysningen i rummet är oerhört viktig, dels för att skapa rätt atmosfär och dels för att lyfta fram spelsessionerna på bästa tänkbara sätt. Beroende på vilket spel det är, så behöver belysningen ändras. Dimbelysning är därför ett hett tips

Färgade LED-ljuslister utgör en snygg detalj och skapar rätt atmosfär i rummet. De kan exempelvis användas för att förstärka en viss del av rummet eller utvalda dekorationer.

En annan smart belysningsidé kan vara att använda ett antal mindre, justerbara och flyttbara lampor för att kunna styra belysningen precis dit som önskas.

1.  Teknik och annan gamingutrustning

Om basutbudet redan finns på plats, såsom en gamingmus i toppklass, tangentbord och en vass spelkonsol, så är det en del andra tekniska prylar som behöver köpas in. Utvecklingen går raskt framåt och nya tjänster och produkter lanseras ständigt. Precis som fler casinon online erbjuder både insättningar och uttag med swish numera, så finns det en mängd olika tekniska nyheter och produktlanseringar att ha koll på inom gamingvärlden.

Fundera över antalet skärmar, ska det vara en eller flera? Det är snyggt med skärmarna på väggen och då tar de mindre plats. Nackdelen är att de sitter fast och flexibiliteten blir mindre. Det kan istället vara smart att ha skärmarna på stativ med en rörlig arm, så att de kan flyttas och höjden kan justeras.

Om budget finns, så kan inköp av ett VR-headset vara något som lyfter spelmagin till nya höjder. Ett VR-headset skapar en annan form av inlevelse och en känsla av delaktighet i spelet.

Något som kan vara smart och praktiskt är ett bra system för att hålla ordning på kablarna så det ser välordnat ut. Här kan kabelrännor, kabelhållare samt kabelboxar vara till ovärderlig hjälp. De är praktiska och billiga, samt håller ordning och reda i kabeldjungeln.

2.  Möblering

En bekväm och ergonomisk gamingstol är A och O. Här kan det vara värt att lägga en extra slant för att få en riktigt skön och funktionell stol som håller för många nervkittlande spelsessioner. Alternativt välj begagnat för mer prisvänliga och smarta alternativ. För vem vill bli störd mitt i en intensiv speluppgörelse på grund av träsmak?

När det gäller gamingbord, fokusera på ett som är stabilt, robust och tåligt. Oavsett om det hettar till i matchen eller i spelet, ska bordet hålla för alla utmaningar. Bordet bör vara brett så att all utrustning får plats samt bör även kunna höjdanpassas för olika spelomgångar. Finns det tillräckligt med plats i rummet så är en skön soffa ett givet val. Är det flera som spelar tillsammans så behövs flera sköna sittplatser

3.  Övrig deko

När grunden är på plats, så är det dags att hitta övrig dekoration som passar in i temat. Här finns en uppsjö av roliga och kreativa prylar att välja bland och endast fantasin (och budgeten) sätter gränser. Vad sägs exempelvis om: tavlor med neonbelysning och gamingmotiv, en 3D-lampa i form av en spelkonsol, minikyl och mini-arkadspel. Glöm inte heller bort väggdekoration i form av posters för att förstärka temat.

Fokusera på behoven och var kreativ

Det har blivit mer och mer populärt att ha ett rum dedikerat just för gaming de senaste åren. Det märks att det finns ett stort intresse, eftersom det skrivs en hel del om detta ämne i sociala medier samt i andra mediekanaler. Förhoppningsvis har denna artikel gett en del ny inspiration samt användbara tips så att planeringen går snabbt och smidigt för att skapa ett eget och personligt anpassat gaming-rum. Kom ihåg att det är just de egna behoven och önskemålen som styr. Det finns alla möjligheter att vara kreativ och skapa något riktigt snyggt och unikt!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.