Okategoriserat

Att flytta hemifrån för första gången

Posted on

Samarbete med hemförsäkringstudent.nu

Jag minns när jag skulle flytta hemifrån och var 19 år och hur stort det kändes. Ett helt hem som skulle fyllas med möbler och jag skulle behöva sätta sig in i vuxenlivet. Skaffa försäkringar, ta hand om ett hem och föra budget för att få ekonomin att gå runt. 

Innan flytt så hade jag förberett mig en del och samlat på mig köksgeråd som min mormor hade köpt åt mig på Ikea och min pappa tog mig till mataffären och vi storhandlade det som behövdes i basvaror. Det blev givetvis samma varor som vi hade hemma och märken, så givetvis Heinz ketchup. 

I mitt rum hemma, så hade jag en soffa och en tv och så jag hade som tur vad det mesta färdigt till mitt första hem. Som ung och speciellt som student är var inkomsten inte så hög och det gällde att spara in på det som gick.


Några bra tips till en student

 

  • Är du en student kan du använda dig av hemförsäkring för studenter. Det är viktigt att ha en hemförsäkring student och med den så ingår drulle vilket är bra om exempelvis ens cykel blir stulen på Campus. 
  • Det bästa med att vara ung är att vi har tiden med oss, det låter kanske absurt men att börja spara i fonder till pension är det bästa du kan göra. Tiden finns för långsiktigt ränta på ränta. 
  • Numera finns det mycket mer lättillgängligt med begagnade möbler i olika appar och vi kan inreda våra hem utan att det kostar så mycket. Du behöver inte köpa nytt alla gånger om annat köp din inredning på outlet.  
  • Köp på extrapris, se till att handla det som är på extrapris i affären och skaffa dig ett betalkort från Ica för få dubbel bonus eller handla online. 
  • Undvik att impulsshoppa, genom att tänka igenom dina köp och motstå från impulsköp så slipper du onödiga kostnader och på så sätt kan du spara mycket pengar som du kan lägga på annat. 
  • Använd dina förmåner som student! Se till att ladda ner Mecenatappen samt studentkortet. 
  • Gå med i kundklubbar. Bli medlem i de butiker du ofta handlar i, på så sätt samlar du bonuspoäng och får kunderbjudande/kuponger etc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.