Tips

Att investera i en båt som extra inkomst

Posted on

Samarbete med passagen.se

Är det någon gång jag känner mig extra glad under sommaren är när jag får åka båt och jag har funderat över hur svårt det är att köra båt. Att äga en båt kan vara ganska så kostsamt men man kan faktiskt gå ihop med ett par vänner. Jag kikade på kurser och det var humana priser och det går fort att få ett förarintyg är ett slags körkort för båt, det brukar också kallas förarbevis eller just båtkörkort. Det är bra att man är fler som tar kort för annars kommer man alltid bli den som som kör medans vännerna dricker rosé i solen. 

Fler kvinnor borde köra båt

Faktum är att man ofta ser man män som är ute och åter båt och jag har i princip aldrig sett en kvinna köra båt, jag skulle faktiskt vilja kunna köra båt. Jag är liksom lite sugen på det här med båtliv, det kommer jag definitivt ge mig in i framtiden.

Investera i en båt och hyra ut 

Det här är en affärside att köpa en båt och hyra ut den, det märkte jag nu när jag såg hur dyrt det är att hyra båt. Tänk att köpa en båt och hyra ut den några gånger på sommaren, så smidigt. Då gäller det ju att teckna rätt typ av båtförsäkring så att man får låna ut den till hyresgäster. Det finns en hel del tilläggstjänster man kan lägga till precis som med alla typer av försäkringar, bäst är att läsa på på denna guide om båtförsäkringar

Stockholms skärgård är verkligen härligt tycker jag, massor av olika ställen att lägga till som Sandhamn, Fjäderholmarna mm. I somras när vi åkte båt så slussade vi, det var helt nytt för mig. Det tog tid och var lite annorlunda så det räcker inte riktigt att bara veta hur man styr, det är del båtgrejer man bör ha koll på. Så länge man funderar på köpa båt kan man se till att hänga med vänner med båt och lära sig. 

 

En dröm vore att ha ett landställe med en båt…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.