Hus

De bästa Attefallhusen – Premium kvalité

Posted on

Vilket är det bästa Attefallshus om man söker premium, lyx kvalité? Jag har gått igenom nätet för att finna vad de olika inredningsmagasinen som: Viivilla, Aftonbladet Home, Expressen, Sköna hem anser är premium kvalité.

Min guide över bästa Attefallshus är inte vinklad för att jag ska få provision via annonslänkar, vilket jag sett andra sidor som listar bästa Attefallhus. Ett Attefallshus du köper online men byggsats är inte det bästa, läs vidare så förstår du!

Bästa Attefallshus 2020

I dessa tider funderar allt fler på att bygga ett Attefallshus på tomten för att säkra upp ekonomin. Ett Attefallshus är en bra passiv extra inkomstkälla då ett Attefallshus är väldigt lämpade för uthyrning.

Det är även en bra extra yta för barnen att flytta in i och även för långväga gäster. Att bygga ett Attefallhus är ofta en fördelaktig affär, då det ofta på sikt höjer värdet på Boninghuset och på så vis egentligen betalar av sig själv. Det är därför oftast lönar sig att ha kvalité i åtanke när man vill bygga ett Attefallshus, plus att det har i sig ett andrahandsvärde.

Det bäst Attefallshus är inte byggsats

Det finns en uppsjö husleverantörer som levererar Attefallshus i Sverige och söker man det Bästa Attefallshus så anser jag att man bör var kritiskt till information man finner och gärna gå på källor.

För att ge källa till mitt påstående så har jag funnit nedan artiklar som styrker upp vad som anser som anser var Budget till Lyx Attefallshus.

Budget till lyx Attefallshus

Artiklar som listar de budget till lyx, viktigt att tänka på etc..

https://www.amelia.se/livsstil/hem/guide-kopa-attefallshus/

https://www.viivilla.se/bygg/attefallshus/attefallshus-3/

Attefallhus 15 modeler budget till lyx, Aftonbladet myhome

https://www.expressen.se/leva-och-bo/tradgard/friggebodar/bygg-ut-utan-bygglov-guide-till-attefallshus-i-olika-stil-och-prisklass/

https://skonahem.com/inredning/vardagsrum/attefallshus-det-viktigaste-om-priser-regler-och-snygga-loft/

 

Vad anses lyx – premium?

Som ni ser i artiklarna så är det en stor skillnad på vad som anses Budget och vad som är lyx. Det som lyx har gemensamt är att alla Attefallshus levereras nyckelfärdiga och byggs som Moduler i fabrik.

Är man ute efter det som anser lyx innebär det att välja bort både; Byggstomme och Bygg-själv-packet som tex: Attefallhusleverantörer som; Byggmax, Hemfint, Buildor erbjuder. Typiskt ”budget Attefallhus” innebär att man som konsument bygger ihop sitt egna hus, antingen själv eller med hantverkare och priserna är på sådan nivå du kan köpa dom med kort online.

Hur äkta är Bäst i test sidor?

Nu kanske ni undrar varför jag ställer mig så kritiskt till vad som anses bäst, men det är nämligen så att det är mycket information och Bäst-i-test-listor som är vinklade och köpa. Jag anser att svenska folket vet bäst och sanningen så i alla fall jag med handen på hjärtat om något kostar 250 000 kronor och en annan sak kostar 850 000 kr måste det skilja något mer än man bygger det själv.

Du kanske inte vill välja bort….

Personlig kontakt

Idag kan du göra en offert med ”bygga hus funktion” men därefter innebär det oftast ett personligt möte där man går igenom alla tillval och det ingår att man får tala med Arkitekt för anpassa huset efter ens egna tycke. Att köpa huset online och betala med kort brukar inte göras. Det ingår även hjälp med det praktiska, anmälan till kommunen, planering av var huset ska stå osv. Som köpare behöver man inte vara en ”byggherre” utan kan enkelt luta sig tillbaka och vänta in sin leverans av hus.

Materialvalen- väggtjocklek

Hållbarhet, låg energiförbrukning det är något att ha i åtanke anser jag, en tjockare vägg resulterar i lägre energiförbrukning det är för mig ganska solklart. Svenskt trä kostar och är en kvalitéts stämpel.

Arkitektur 

En vackert hus som kompletterar boningshuset för höjer verkligen, är det inkluderar Smart planlösning får man mer för den lilla ytan.

Övrigt:

Betalningen kan ske på olika vis, antingen att baka in det i huslånet eller med en vanligt banklån. Vissa köper husen som en del av investering och då kan det vara avbetalt runt cirka fem år med hjälp av uthyrning. Det är en säker investering att satsa på kvalité och beroende på grund kan man flytta med huset vid en eventuell flytt.

Mina tankar:

Ser man på vilken leverantör som nämns många gånger är det uppstickaren Modulhus.se som varit verksam ända sidan Attefallshuslagen trädde kraft 2014 med sina Attefallshus. Personligen anser jag att dom har dom finaste husen på marknaden.

Jag är inte riktigt klar med min analys, men detta är mina tankar än så länge.

Hur tänker du?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.