Trädgård

Bra tips för dig som funderar på pool och vad pool kostar att bygga

Posted on

I det här informativa blogginlägget kommer vi att utforska den spännande världen av att bygga en pool till ditt fritidshus och varför det inte bara är en fantastisk njutning, utan också en smart investering. Vi kommer även diskutera hur integrationen av solceller kan göra din poolupplevelse ännu mer givande. Så, låt oss dyka rakt in i detta ämne som erbjuder både avkoppling och ekonomiska fördelar.

Varför en pool vid ditt fritidshus?

Njutning på Nära Håll

Att ha en pool vid ditt fritidshus innebär att du alltid har en plats för avkoppling nära till hands. Under sommarmånaderna kan du svalka dig i vattnet, och under vintern kan poolområdet användas för avkoppling och sociala sammankomster.

Värdehöjning

En pool är inte bara en källa till personlig nöje; den kan också öka värdet på ditt fritidshus. Potentiella köpare är ofta villiga att betala mer för en fastighet med en pool, vilket gör det till en investering med avkastning.

Enkelheten med att bygga pool

Svenskapoolfabriken.se är en ledande aktör inom poolindustrin i Sverige. Företaget är specialiserat på att tillverka och erbjuda högkvalitativa pooler och tillbehör till svenska kunder. De har byggt ett gott rykte genom åren och erbjuder ett brett utbud av poolprodukter och tjänster som tilltalar både privatpersoner och företag. Poolfabriken har ett imponerande utbud av pooltyper och storlekar för att möta olika behov och preferenser. Oavsett om du drömmer om en elegant simbassäng för din trädgård eller en mindre pool för ditt fritidshus, har de alternativ som passar. Deras sortiment inkluderar allt från traditionella betongpooler till moderna glasfiberpooler och linerpooler. Företaget sätter stor vikt vid att erbjuda en helhetslösning till sina kunder. Det innebär att de inte bara tillhandahåller poolkonstruktion och installation, utan även erbjuder rådgivning och support genom hela processen. Detta gör det enklare för kunder att förverkliga sina poolprojekt. Det finns poolar för alla typer av budgetar så det är svårt säga exakt vad en pool kommer att kosta men det är få som ångrar att dom byggt en pool, utan dom ångrar snarare att dom inte byggde en pool tidigare. 

Här är några faktorer att överväga när du väljer en tomt för att bygga en pool:

  • Soligt läge: En bra tomt för en pool bör ha tillgång till tillräckligt med solsken under dagen. Solen hjälper till att värma poolvattnet naturligt och ger en mer behaglig badupplevelse. Välj en plats som inte är alltför skuggig, särskilt under de varma sommarmånaderna.
  • Plan mark: Det är fördelaktigt att ha en platt eller nästan platt mark för att bygga en pool. Det gör byggprocessen enklare och minskar jordarbete och terrassering. Att bygga en pool på en sluttande tomt kan vara mer komplicerat och dyrt.
  • Säkerhet: Tänk på säkerheten när du väljer platsen för din pool. Det är viktigt att ha tillräckligt med utrymme runt poolen för att installera ett staket eller andra skyddsanordningar för att förhindra olyckor, särskilt om det finns barn i närheten.
  • Tillgång till vatten och el: Du behöver en tillförsel av rent vatten för att fylla poolen och elanslutning för att driva poolpumpar och eventuell uppvärmning. Säkerställ att din tomt har enkel tillgång till dessa resurser.
  • Integritet: Tänk på integriteten när du väljer platsen för din pool. En tomt med naturlig sköld och inte alltför nära grannar kan ge en mer avslappnad badupplevelse.
  • Regler och tillstånd: Kontrollera lokal lagstiftning och regler för att bygga pooler i ditt område. Vissa områden kan ha specifika krav för poolplacering och storlek.

Miljövänlig energi elförsörjning av din pool med solceller

Solceller är ett utmärkt sätt att driva din pool. De är inte bara miljövänliga, utan kan också sänka dina energikostnader betydligt. Genom att använda solenergi minskar du din miljöpåverkan.

Attefallshus-Philip från modulhus.se

Året runt-komfort

En pool kan dra en del el, särskilt om den är utrustad med uppvärmningssystem och filtreringspumpar. Hur mycket el din pool drar beror på flera faktorer, inklusive poolens storlek, uppvärmning systemets effektivitet, och hur länge du använder poolpumpen. Med solceller kan du hålla din pool varm året runt. Du behöver inte längre oroa dig för kalla poolmånader; solceller hjälper dig att bibehålla den perfekta badtemperaturen. Därför tycker jag att solceller även på fritidshus är perfekta för då kan man tillverka sin egen el och sälja överskottet, men även så är det extra fördelaktigt att ha ett solcellsbatteri för när elpriserna är låga kan tjäna pengar med det.

Tillbehör till poolen:

Friggebodar är en utmärkt lösning för att förvara pooltillbehör som rengöringsutrustning, poolkemikalier och leksaker. Dessa små byggnader, som ofta är befriade från bygglovskrav, kan placeras nära din pool för enkel tillgång till allt du behöver för att sköta om din pool. Även ett attefallshus på tomten kan fungera som ett poolhus och samtidigt användas som ett gästhus. Det ger dig en plats att förvara pool relaterade föremål samtidigt som det ger en bekväm plats för gäster att bo när de besöker dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.