Tips

Bra tips på hur du kan fotografera fina bilder hemma med mobilen

Posted on

Samarbete med drulleförsäkring.nu

Idag använder vi mobilen till allt nästan, förr behövde vi som influencer bära med oss stora kameror men nu räcker mobilen till det mesta.Jag försöker själv att bli en bättre fotograf och fota fina bilder till mina sociala medier. Jag har förstått att hemligheten ligger i att ta många bilder och sedan redigera bilderna. 

Inomhusfotografering är besvärligt även för proffsen. Det kan vara svårt att lyckas med en bild utan naturligt ljus eller plats. 

Henrik Nero är en känd fotograf som fotar hem och hans bästa tips för dig som vill fotografera hem och inredning.  Henrik Nero: “Mitt bästa tips är att hålla linjer raka. Men även “Henrik Nero: “Se till att allt onödigt, som inte tillför något till bilden, plockas bort. Saker har en tendens att se plottrigare ut på bild än i verkligheten – less is more.”

https://www.houzz.se/magasin/fraaga-experten-hur-fotograferar-man-inredningar-stsetivw-vs~72085260

 

Om din kamera har en rutnät (både iPhones och Samsung har den här funktionen inbyggd) är det här ett perfekt tillfälle att använda verktyget.

Enkla knep

 1. Sluta zooma
 2. Rengör linsen
 3. Använd tredjedelsregeln
 4. Om du fotar något som rör sig – Använd burst mode
 5. Använd linjer och intressanta detaljer. …
 6. Fota under Golden hour
 7. Testa olika perspektiv
 8. Använd HDR läget
 9. Använd rutnätsfunktionen för gyllene snittet
 10. Räta upp horisonten
 11. Ladda ner färdiga Instagram presset 
 12. Arrangera din yta. …
 13. Rätt höjd
 14. Skuggor
 15. Undvik blixten
 16. Symmetri

Det gyllene snittet

Gyllene snittet  eller ”rule of thirds” handlar om var i din bild du ska placera ditt objekt. Se bilden framför dig och tänk dig att bilden är uppdelad i nio lika stora rutor. Viktiga motiv placerar du längs linjerna eller i skärningspunkten där de möts. Tips! Ställ gärna in rutnätsfunktionen i mobilkameran för att lättare placera ditt motiv i gyllene snittet.

Läs mer ingående här https://sciencepark.se/blogg/15-tips-battre-mobilbilder/

Allt handlar om harmoni i bilderna, en sak jag själv har varit lite dålig är att ta mig tiden att läsa mig alla funktioner i mobilen för att ta bra bilder. Det finns verkligen hur mycket som helst och vill man bli duktig behöver man ta sig tiden. Jag vet att det finns många bra tutorials på Youtube.

Glöm inte att investera i en bra teknik med drulleförsäkring 

Teknik är viktigt och det är värt att köpa en riktigt bra mobiltelefon, det blir så mycket roligare med när man arbetar med bra grejer. Men glöm inte att köpa en drulleförsäkring så att du är säkrad om du skulle bli av med mobilen, din dator eller liknande då det är ditt arbetsverktyg. 

Jag följer många Instagram på med heminredning och jag skulle säga att vissa flöden är bara en upprepning på hemmet. Våga dela med dig av andra konton som du inspireras av för att bland ut ditt flöde.

Ps ska du köpa en ny mobil så glöm inte kolla upp när nya modeller släps så att du får den senaste modellen, jag vet nämligen att många köpte Iphone i precis fel tid. Så läs på olika forum så att du verkligen får tag på en mobil med bra fotograferingsmöjligheter! Nästa gång jag köper en mobil kommer jag köpa en större modell tanke på att jag jämt använder min mobil i mitt arbete.

Hoppas du blev inspirerad av mina tips!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.