Kök

Byta ut köksknoppar på gamla köksluckor

Posted on

I samarbete med Beslagonline.se har jag gjort ett enkelt och prisvärd renovering av köket genom att byta ut köksknopparna. 

Mitt kök hade väldigt fula knoppar måste jag säga i plast och tillsammans med det gråa så skar det sig rejält. Då mitt hem inte är supermodernt och det är blandat med silver och guld detaljer i mitt kök så valde jag att gå på antik brons. Just grått och guld tycker jag passar så oerhört bra ihop med. När jag väl hade bytt ut köksknopparna så sparade jag dom nuvarande kökknopparna så att jag kan byta tillbaka när jag flyttar då mitt boende är en hyresrätt. 

 

Knopp Crest är en lättrad knopp i modern industridesign 

https://www.beslagonline.se/sv/artiklar/knopp-crest-antik-brons

Köksknoppar har oftast standardbredd på skruvarna som dom fästes med och när jag fick hem dom nya köksknopparna var det bara att skruva av dom nuvarande och använda skruvarna som redan fanns, det kunde inte vara enklare. Om det inte hade passat så fick jag även med skruvar som hörde till köksknopparna. Hela bytet tog mindre än 30 minuter att utföra. 

Fräscha upp köket med enkla DIY tips

Vet inte om du är som mig som tycker om att göra enkla DIY i hemmet och förändra det till med lyxigt? 

Att skapa mer enhetlig tråd igenom hemmet med knoppar, handtag och badrumshängare ger verkligen ett upplyft. Jag skulle säga att vill man förändra sitt hem ska man kika på de mindre kostsamma standardetaljer som du enkelt kan byta ut. Det är väldigt hållbart att små förändra ett kök med nya knoppar eller kökshandtag och ligger rätt i tiden. 

Här finner du mängder med köksknoppar och här kökshandtag

Ombonad och mer industriell känsla i köket

När jag väl hade fräschat till köket med köksknopparna kände jag att det behövdes något mer. Så jag tog mig en sväng förbi Hm home och köpte hem lite dekoration som underlättar i köket. Jag ville skapa en mer ombonad känsla och med feng shui i mitt kök. Jag köpte en tavla, några skärbrädor, svart låda för krukor med mera och nu tycker jag köket känns mycket mer hemtrevligt och så mycket mer fräscht. Vilket upplyft!

Det återstår fortfarande lite inköp som grytvantar och ett svart diskställ, en bricka eventuellt att jag lägger svart marmor kontaktplast på bänkskivan vilket är otroligt enkelt sätt att få in mer lyxigare känsla. Jag känner att jag fått in en mer modern känsla och den industriella känslan med knoppar och detaljer i svart.  

Rabattkod beslagonline April 2022

TRUEDECO20

Jag har faktiskt en rabattkod hos Beslagonline.se till dig som ger dig 20 % rabatt hela April.

2 thoughts on “Byta ut köksknoppar på gamla köksluckor

  1. Så gör du ditt hem lyxigare - True Deco

    april 11, 2022 at 7:40 e m

    […] Matcha knoppar och handtag med varandra Har du ett hem med olika färger på olika handtag, försök matcha metallen med varandra. Det finns billiga DIY projekt du kan göra för att byta ut handtag. Du kan ha olika metaller givetvis i ditt hem men försök hålla samma ton i ett hem. Läs gärna: byta ut köksknoppar […]

  2. Så får du ett mer lyxigare hemtrevligt kök

    april 11, 2022 at 9:06 e m

    […] Välj exklusiva material – Byt ut knoppar och kökshandtag Enkelt att göra själv, går väldigt fort och kostar inte alls mycket. Hos beslagonline.se finner du allt inom det. Läs gärna mitt inlägg: Byta ut köksknoppar i köket […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.