Kök, Köksmaskiner

De’Longhi La Specialista Arte

Posted on

Italienska De’Longhi presenterar det senaste tillskottet till La Specialista-familjen, som nu gör samlingen av avancerade kaffemaskiner komplett. Denna kompakta modell är ett stilfullt inredningsinslag även hos hemmabaristor med mindre kök.

Den nya kaffemaskinen tar det allra bästa ur La Specialista-modellerna och förpackas i ett nytt, mindre format. Designad för att förgylla varje kaffeupplevelse tar La Specialista Arte fram det bästa i varje typ av kaffeböna och släpper loss dess fulla arom. Tack vare De’Longhis erfarenhet, teknik och kunskap kan kaffeälskare nu utforska och uppleva en enkel men elegant kaffebryggningsprocess.

”Vi skapade La Specialista-familjen för att erbjuda kaffeälskare en äkta kaféupplevelse i hemmet. Det får man med Arte i ett nätt och lättillgängligt format som dessutom blir en snygg inredningsdetalj i köket,” säger Jean-Baptiste Viton, Senior Product Marketing Manager på De’Longhi.

De’Longhis La Specialista-familjen nya kompakta maskin La Specialista Arte finns tillgänglig i butiker från våren 2022. Maskinen är ett tillskott till premiumkaffemaskinerna La Specialista Prestigio och Maestro sällskap.

La Specialista Arte erbjuder åtta malningsgrader och tre temperaturnivåer. Tillsammans ger dessa inställningar möjlighet att anpassa tillredningen efter typ av böna och rostningsgrad, för att få ut mesta möjliga smak.

La Specialista Arte erbjuder:

Åtta malningsgrader. Den integrerade kvarnen säkerställer rätt malning och dosering. Inställningarna sträcker sig från finmalet till grovmalet och justeras manuellt för att passa kaffebönan.

Barista-kit av premiumkvalitet. Med inspiration från professionella baristaverktyg kommer La Specialista Arte med en tamper, en guide för dosering och tryck, en mjölkkanna och filter i två olika storlekar. Kittet säkerställer att inget nymalt kaffe går till spillo och ger användaren en äkta barista-upplevelse.

Aktiv temperaturkontroll. Avancerad kontroll av vattentemperaturen säkerställer perfekt bryggning av kaffet. Välj mellan tre temperaturer beroende på kaffeböna.

Tre förinställda recept. La Specialista Arte erbjuder tre förinställda kafferecept: espresso, americano och hett tevatten, som går att kombinera med mjölk för att skapa fler dryckesvariationer.

My LatteArt-system. Mjölkskummaren används manuellt för att skapa ett silkeslent skum. Perfekt för hantverksmässig latteart för varje tillfälle.

Utfällbar hylla till espressokopp. Vid bryggning av en espresso undviks kaffestänk med hjälp av en utfällbar hylla som höjer upp espressokoppen. Dessutom bidrar den till bibehållen crema, vilket ger en godare och mer autentisk smak.

La Specialista Arte säljs i utvalda hemelektronikbutiker och i De’Longhis egen ehandel (delonghi.com). Rekommenderat pris i butik är 6 499 SEK.

 

Mina tankar: Jag letar efter en bra kaffemaskin som är liten till storlek, som maler bönor och som har snygg design och inte känns plastig. De’Longhi La Specialista Arte känns som det är rätt alternativ för mig. Jag hade kikat på PHILIPS EP2230/10, den hade en hel del bra tekniska saker men det blev inget bra skummande på mjölken och för lite av det så det gick bort efter det, hade turen att en vän köpt den och få se den live. Det kan dock vara lite svårt att skumma mjölk själv till en början men jag tror det som krävs för uppnå köpes kaffelatte. Alternativt en extern mjölkskummare. Jag har besökt butik för jämföra espressomaskiner och de flesta är otroligt klumpiga och plastiga.

Källa:https://www.mynewsdesk.com/se/de-longhi-scandinavia/images/290321-dl-shot-06-my-latteart-steam-wand-0285-op-2487805

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.