Presenttips

Detta är årets farsdagspresent 2022 enligt experterna

Posted on

Ett riktigt bra smashjärn blir alla pappor lyckliga över att få, säger Håkan Pålsson som är säljansvarig på grillföretaget Bluegaz, vars målgrupp främst är svenska manliga villaägare födda på femtio- och sextiotalet. Smash burgers har ökat i popularitet de senaste åren och Bluegaz har det senaste året utökat sitt sortiment med smashjärn och andra tillbehör till burgare.

Därför älskar pappor att grilla
Presenter till pappa har alltid varit en tuff nöt att knäcka. Vad köper man egentligen till en pappa som endast säger att de har allt de behöver? Något som faktiskt enar de flesta pappor i Sverige är en förkärlek till kött och grillning. Enligt ICA:s grillrapport blir varannan svensk lycklig av att grilla. Aktiviteten för nämligen med sig känslor av gemenskap, ledighet och att njuta och umgås tillsammans.

Stilrent smashjärn svensktillverkat i Anderstorp av berömda Kockums Jernverk.

– Pappor älskar att grilla eftersom de får ta en paus från alla måsten i vardagen. De får vara praktiska och samtidigt umgås med sin familj, säger Bluegaz VD Åke Bergkvist.

Smash burgers ökar i popularitet
Sökningar på smashed hamburgare har enligt Google nästan tredubblats från 2020 till 2021, en trend som fortsätter att öka. Detta är en utveckling som även Bluegaz ser hos sina kunder, vilket fått företaget att förstärka sitt sortiment med smashjärn i år.
För den som inte vill köpa en hel grill till pappa i år så är smashjärn en perfekt present till matälskande fäder, enligt Håkan Pålsson, säljansvarig på Bluegaz:
– En smash burger blir oftast saftigare än en vanlig hamburgare då safterna behålls på ett annat sätt. Att platta till burgaren på en het yta kräver dessutom inte lika lång tid på grillen.

Info: Så smashar du
1. Använd köttfärs (helst med hög fetthalt) och forma till önskat antal hamburgare.
2. Starta grillen och placera en stekplatta på grillgallret och vänta tills plattan blir riktigt varm.
3. Lägg på hamburgarna.
4. Ta sedan smashjärnet och pressa försiktigt varje burgare tills den blir platt.
5. Grilla några minuter per sida på medium-hög värme med öppet lock.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.