Feng shui, tavlor

Feng shui – Konst och dekoration

Posted on

Feng shui är konsten att skapa harmoni och balans i ditt hem. När det kommer till konst och dekoration är det viktigt att välja sådant som du älskar och som ger dig en positiv känsla. Här är några tips för att skapa en harmonisk och balanserad miljö:

 1. Välj konst som du älskar: Konsten du väljer att hänga på dina väggar ska vara något som du verkligen uppskattar och som gör dig glad. Det kan vara målningar, fotografier eller andra konstverk som du har en personlig koppling till.
 2. Undvik negativa eller stressande bilder: Undvik konstverk som innehåller negativa eller stressande element, som exempelvis bilder av krig, olyckor eller andra negativa händelser. Sådana bilder kan skapa en obalans i ditt hem och påverka din sinnesstämning negativt.
 3. Använd färger med omsorg: Färger har en stor betydelse inom feng shui. Välj färger som ger en positiv energi och som passar bra ihop med övriga färger i ditt hem. Till exempel kan lugnande färger som blått och grönt skapa en avslappnande atmosfär.
 4. Skapa en balans: Försök att skapa en balans mellan olika konstverk och dekorationer i ditt hem. Undvik att överbelasta dina väggar eller ytor med för mycket konst. En balanserad inredning ger en känsla av harmoni och lugn.
 5. Placera konsten på rätt plats: Enligt feng shui är det viktigt att placera konsten på rätt plats i ditt hem. Till exempel kan du placera positiva och inspirerande bilder i områden som är kopplade till kreativitet och framgång.

Att hänga konst enligt feng shui kan hjälpa till att skapa en harmonisk och balanserad miljö i ditt hem.

Här är några riktlinjer för att hänga konst enligt feng shui:

 1. Placera konsten på ögonhöjd: När du hänger konstverk på väggarna är det viktigt att placera dem på ögonhöjd. Detta gör det enklare att njuta av konsten och skapar en harmonisk och balanserad känsla i rummet.
 2. Undvik att placera konst över sängen: Enligt feng shui bör du undvika att placera konst ovanför din säng. Detta anses kunna skapa en känsla av tyngd och stress när du ligger i sängen.
 3. Anpassa konsten till rummets energi: Varje rum har sin egen energi enligt feng shui, och du bör välja konst som passar rummets syfte. Till exempel kan du placera lugnande och avslappnande konst i sovrummet och inspirerande konst i arbetsrummet.
 4. Skapa balans med symmetri: Feng shui värdesätter balans, och du kan skapa balans i rummet genom att använda symmetri när du placerar konstverk. Till exempel kan du hänga matchande konstverk på vardera sida av en säng eller en soffa.
 5. Undvik skarpa hörn: Skarpa hörn från konstverk eller ramarna kan skapa negativ energi enligt feng shui. Om möjligt, välj konstverk med mjuka och kurviga former.
 6. Välj konst med positiva budskap: Konstverk med positiva budskap och symboler kan bidra till en positiv atmosfär enligt feng shui. Undvik konstverk som innehåller negativa eller stressande element.
 7. Använd belysning för att framhäva konsten: Bra belysning kan förstärka konstens effekt. Se till att konsten är väl upplyst så att den kan framhävas på bästa sätt.

Genom att följa dessa riktlinjer kan du skapa en harmonisk och balanserad atmosfär i ditt hem genom din konst och dess placering enligt feng shui-principer.

Sammanfattningsvis handlar feng shui om att skapa en harmonisk och balanserad miljö som främjar välbefinnande och positiv energi. Genom att välja konst och dekoration med omsorg kan du skapa en mer harmonisk atmosfär i ditt hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.