DIY

Finja DIY – Gjut en personlig stumpastake

Posted on

På Truedeco, där vi älskar inredning och hållbara DIY-projekt, har vi ett fantastiskt tips för dig: Skapa din egen stumpastake med hjälp av en överskådlig beskrivning från Finja.

Stumpastake

En stumpastake är speciellt utformad för att användas med ljusstumpar och gör det möjligt att utnyttja hela stearinljusets längd, vilket inte bara är ekonomiskt utan också minskar svinnet.

Det här projektet kräver bara några få verktyg, samt rätt sorts betong, ljusstumpar, matolja och vatten. När du väl kommit igång går arbetet snabbt, så varför inte passa på att gjuta flera stumpastakar i olika storlekar och former? Runda, kvadratiska, rektangulära – du kan vara kreativ och använda vad du har hemma som formar.

Det bästa med att skapa en stumpastake i betong är att du kan bränna ned ljusstumparna ända till botten utan att oroa dig för att själva staken ska börja brinna. Betong är nämligen ett brandsäkert material, men naturligtvis ska du alltid ha levande ljus under uppsikt. När stearinljusen brunnit ned skapas hålrum för framtida ljus, och gjutna föremål håller länge. Din stumpastake kommer att följa med dig i många år och kanske till och med gå i arv – det är hållbarhet och trygghet i ett och samma projekt.

Finja DIY – Gjut en personlig stumpastake

Denna Stumpastake från Finja skulle jag vilja ha och ställe i min öppna spis som jag inte kan använda just nu, så mysig dekoration!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.