FÖRBÄTTRA DIN SÖMN MED DESSA MILJÖVÄNLIGA TIPS

Varenda en av oss behöver sova för att fungera och vi behöver alla ett bekvämt sovrum att sova i. Om du är medveten om världen omkring dig och långsamt gör ditt hem till en miljövänlig plats att vara på, bör du överväga att sätta ditt sovrum på listan. Du kanske redan har bytt till bambu i stället för plast i köket, och du kanske också har installerat energisparande belysning. Men hur är det med sovrummet? 

 

Om du har svårt att sova har du kanske provat kamomillte och CBD hampaolja för att slappna av, men visste du att du kan göra ditt sovrum grönare och förbättra din sömn där också? Vi har några utmärkta lösningar för dig, från sängkläder till själva luften som du andas för att göra ditt sovutrymme till en plats med total komfort. Låt oss ta en titt:

GÅ EKOLOGISKT TILLVÄGA MED DIN MADRASS

Det finns kemikalier som används i madrasser, från syntetiskt skum till brandskyddsmedel, och om du vill vara miljövänlig i sovrummet bör du försöka gå ekologiskt tillväga med din madrass. De material som används är 100 % naturliga, med ekologisk bomull och naturlatex för att ge dig den bästa sömn du kan tänka dig. De håller längre, är allergivänliga och kemikaliefria. Här finner du bra madrasser och emma madrass rabattkod.

 

TITTA PÅ DITT SÄNGKLÄDER

En god natts sömn är alltid bättre på fräscha sängkläder. Om du byter ut ditt vanliga set mot ekologiska lakan och naturliga kuddar främjar du en bättre sovmiljö och ger dig en avkopplande och mjuk plats att slå dig ner i.

 

EKOLOGISKA MÖBLER

En bra sömn kommer av att vara omgiven av saker som får dig att känna dig avslappnad. Du kan inte slappna av i ett rum fyllt av trasiga gamla möbler – ditt röriga sinne kommer att hindra dig från att verkligen slappna av. Den goda nyheten är att du kan hitta fantastiska miljövänliga möbler för ditt sovrum. Leta efter ytbehandlingar som är kemikaliefria och välj material som är miljövänliga.

 

GRÖNT

Om du vill göra ditt sovrum grönare måste du bli grön på riktigt. Att lägga till natur i ditt sovrum kan göra stor skillnad för luftkvaliteten, vilket kan främja en mycket hälsosammare nattsömn. Fredsliljor och Fiddle Leaf Fig är perfekta för sovrummet och de får rummet att se bättre och ljusare ut också. Få mer naturligt ljus under morgonen också så kommer du att sova bättre på natten. Du kan släppa in mer ljus med dessa bra tips.

 

RENGÖR DIN LUFT

På tal om bättre luftkvalitet, har du någonsin övervägt att investera i en luftrenare? Luftföroreningar inomhus är inte synliga jämfört med utomhus, vilket gör det mycket lättare att ignorera dem. Om du kan skaffa en luftrenare ser du till att luften du andas är renare och bättre för dig, med färre allergener och virus.

 

Du kan få en mycket lyckligare och bekvämare sömn om du tänker på den omgivning du vilar i varje natt. Ta dig tid att skapa ett utrymme som känns bekvämt för dig, och gör samtidigt något bättre för miljön. När du gör detta kan du njuta av en sömn av hög kvalitet och känna dig utvilad varje dag.