Städning

Handla hushållstillbehör, städrengöring online på Nätapotek

Posted on

Känner att du behöver dra ut moppen men du drar dig för det. Men spelar det verkligen någon roll om du låter ditt hem hamna i en enda röra? Svar, ja. Det finns några vetenskapligt underbyggda hälsofördelar med ett rent hem.

Omvänt, att låta ditt hem bli smutsigt och/eller oorganiserat kan påverka ditt mentala och fysiska välbefinnande negativt. Så vad väntar du på dags att handla hem rengöring och goda doftljus med mera till dig hem!

Aldrig hade jag haft en aning att det fanns så mycket bra rengöringsprodukter på online på Apoteket Apohem. Vart brukar du handla dina rengöringsprodukter förresten? Jag brukar vanligtvis handla via mataffären men jag har upplevt att utbudet är för dåligt och det finns inte dom mer exklusiva produkterna jag vill åt. Jag tror faktiskt inte det finns några renodlade butiker för städ för privatpersoner utan man behöver finna dom på ställen där man normalt handlar på. Ett apotek kommer man alltid att handla ifrån och städning är faktiskt en stor del av vår hälsa skulle jag säga. Ett rengöringmärke är Västenbottensåpa rabattkod.

Här nedan listar jag några hälsofördelar med att ha ett rent hem

Du kommer att känna dig mindre stressad

Visuell röra leder till mental röran. Du kanske tror att du har lärt dig att leva med dina olika högar kläder och saker, men de påverkar dig troligen djupare än du inser. En studie från 2010 i Personality and Social Psychology Bulletin så  visade det sig att kvinnor med stökigare hem har högre nivåer av kortisol än de med städat hem. Vad betyder det? Dina stressnivåer är kopplade till ditt utrymme. Att ta tiden att få ordning på ditt hem kan hjälpa dig att hantera stress. Och kunde vi inte alla dra nytta av meningsfulla sätt att minska stress i våra hektiska liv?

 

Du blir mer produktiv

När du har en uppgift som du inte vill påbörja, kommer du någonsin på dig själv att skanna rummet efter distraktion? Oorganisering gör det lätt att upptäcka något du kan använda för att skjuta upp. När allt är i sin ordning och andra sidan, har ditt sinne lättare att få saker gjorda. Tror du inte att ditt utrymme direkt påverkar din produktivitet.

 

Du blir mer aktiv

Det är enkelt men det är sant, städning får dig att röra på dig. Visst, städning av hemmet kommer inte att bränna upp lika många kalorier som ett pass på gymmet, men det är mycket mer fysiskt involverat än att sitta i soffan. Att hålla ditt hus rent innebär att du får någon form av rörelse för din kropp under hela veckan. 

 

Du kanske äter hälsosammare

Har du någonsin märkt att du är sugen på skräpmat när du känner dig stressad? Det är din kropps naturliga reaktion på stressorer och  röran och stök är stressande. Det finns dock goda nyheter. Att städa upp gör dig inte bara mindre benägen att vilja ha mat som är dålig för dig, det kan faktiskt hjälpa dig att göra hälsosamma val. 

 

Du kommer att sova bättre

Är det inte lättare att somna när du inte har några överblivna att göra som tjatar på din hjärna? När ditt hem är rent kan du se dig omkring innan du går och lägger dig utan att upptäcka några bördor som kan hålla tankarna igång även när du lägger huvudet på kudden. Faktum är att National Sleep Foundation genomförde en undersökning som visade att bara att bädda på morgonen ökar dina chanser att få en god natts sömn med nästan 20 procent.

 

Du kommer att bli sjuk mer sällan

Ett rent hem lämnar färre platser för bakterier och bakterier att gömma sig. Dessutom byggs damm och allergener upp i mattor, sängkläder och klädsel med tiden, vilket bidrar till förvärra allergier och astma. Kort sagt, hälsofördelarna med ett rent hem är uppenbara. Om du vill hålla dig själv och din familj friska är regelbunden städning ett måste. Dammsug och dammsug inte bara. Tänk på att rensa dina ytor. Ju fler föremål du har, desto svårare är det att damma och desinficera. En strömlinjeformad estetik gör det lättare att hålla allt rent, vilket hjälper din hälsa. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.