Tips

Handla rum för rum med inredning för skapa en enhetlig känsla

Posted on

Samarbete med omdomesstalle.se

Jag tänkte berätta om ett inredningstips jag tycker är bra. Det är nämligen att köpa rum för rum åt gången. Det är nämligen så att vissa möbelkollektionen återkommer inte och då kan det vara svårt att få en perfekt röd tråd så då gör jag så här. 

Jag har snuvat in mig att färgkoderna behöver matcha med varandra, jag kan inte ha kalla färger ihop med varma färger om det är beige. Ett säkert kort är därför att fundera över vilken känslan du ha i varje rum och hålla dig till antingen en neutral, kall eller varm beige och inte blanda.

Det kan ju kosta en hel del att köpa ny inredning för ett helt rum, så då kan du skapa dig en inspo excel dokument med inredning du tycker om och dela upp det rum för rum, som en önskelista liksom. Jag har förstått att många inte äger datorer och då är ett tips att ladda ner Google excel appen och använda appen i mobilen. 

Excel är verkligen så bra för att räkna ihop kostnader och organisera listor. Det är inte roligt att behöva köpa inredning på kredit eller behöva leva fattigt en månad. För att inte råka ut för dåliga köp så kan du spana in omdömen om inredning det kan vara värt så du inte råkar ut för överpriser, enormt långa leveranstider och så vidare.

Det tar flera år bygga upp ett komplett hem skulle jag säga och jag läste precis att det är värt att investera i lyxiga handdukar i badrummet för det ger ett stort lyft. 

Tips för köpa inredning

  • För excel dokument rum för rum
  • Sätt en budget per år för inredning
  • Satsa på kvalitet på soffor, stolar som används mycket
  • Läs recensioner på inredning och butiker innan
  • Kolla upp leveransvillkor  
  • Handla förbrukningsvaror till hemmet under reor
  • Organisera ditt hem
  • Håll det enkelt
  • Köp bulk av saker du vill vara säker få perfekt matchat

Jag tycker om att organisera och köper en hel del via en svensk aktör Clas Ohlson som har goda recensioner. Jag handlar inte direkt på Ikea längre då jag tycker Ikea har för mycket färger på sina saker och jag kan aldrig vara säker på om det jag gillar finns kvar några månader senare och det stressar mig att vetskapen att jag inte kan komplettera mer förvaringskärl och få det matchat. Lite fear of missing out fast på inredning, känner du så med?


Läs även Organisera din källsortering tips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.