Psykologi inom inredning

Hem och kärlek – Varför det är viktigt älska ditt hem

Posted on

Samarbete med hittakärleken.se

Det är så mycket viktigare än du tror att det är att älska ditt hem! Att skapa ett hem som får dig att känna dig avslappnad och glad kommer att ha en positiv inverkan på alla aspekter av ditt liv även ditt kärleksliv. 

Många kan tycka, varför spelar det för roll? Det stör mig inte. Många skäms att bjuda hem människor sitt hem, det är ganska solig och kan skapa begränsningar. Däremot att få oinbjudna gäster är det få som tycker.  

Många ogillar hur de bor och det påverkar oss mer än vi tror

Många hatar hur dom bor och det är sorgligt och ingen ska behöva känna så. Det är bara ett hem kan många tycka, men tänk istället på att det är faktiskt där du börjar och avslutar din dag. Och även om du arbetar mycket utanför hemmet så bör du trivas när du kommer hem. Det är inte roligt att bjuda hem människor och behöva ursäkta sig över hur ens hem ser ut. 

Vår personlighet speglas i våra hem och det är därför viktigt att vi trivs med våra hem. I alla vänskaper, dejting, vänskap så kommer vi bjuda hem människor till vårt hem. Just nu är en period som många äntligen fått mer tid över att se över sina hem och på så vis blivit mer hemkära och mer glada, jag såg nyligen på Malou på tv om en kvinna som funnit sin livs kärlek under Corona via en dejtingsidor. Allt är verkligen möjligt. 

Ens hem behöver inte se ut som i ett inredningsmagasin utan det viktigaste är att du trivs. Även fast du har en liten budget så bör du tycka om ditt hem, ditt hem ska ge dig glädje “sparks” som Maria Condo brukar säga.  Mår du dåligt över ditt hem utan tänka på det  påverkar hela ditt liv utan du vet det kommer påverka ditt humör hela livet.

Har du saker du vill uppnå i livet, börja med och se över vilken känsla du får varje dag när du vaknar. Är du positiv till att göra dig redo för en dag och full med spännande aktiviteter?

Jag vill avrunda denna bloggpost att blir du hembjuden till någon är en fin gest att ta med sig något, tex blommor, en flaska vin och du som värd bör ha förberett något till dina gäster! Se gärna till att städat i god tid innan så att du visar ditt hem från den bästa sidan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.