Okategoriserat

Hemmaspa med bad för alla hem

Posted on

Att ha en spadag hemma är verkligen avstressande, tappa upp ett bad och avsätt 20 minuter bada och tänd några ljus. Jag är verkligen en person som uppskattar att ta mig ett bad och i min förra lägenhet tog jag mig ofta ett varmt bad. Det är så otroligt härligt med ett bad och är man frusen så sällan man blir så genomvarm som när man tar sig ett bad. Bor man i en hyresrätt kanske man inte heller vill köpa ett badkar och ta in en rörmokare för att sedan behöva förvara en duschkabin i förrådet.

 

I denna lägenhet jag har har jag ett stort badrum fast utan ett badkar, tyvärr går det inte att installera ett riktigt badkar, vilket kunnat varit ett alternativt, men då tänkte jag ge ett smart tips och det är nämligen en badtunna eller badkar exempel på hopfällbara badkar. Hur smart? Ni vet som en extra säng som man tar fram, precis så fast med ett badkar, helt genialiskt skulle jag säga. Så här under vinterhalvåret känner jag att suget efter att bada badkar verkligen kommer sig smygande på mig. När allt ändå är så ruggit ute är det skönt att mysa lite extra hemma tycker jag och i badet så tycker jag att huden blir så mjuk och det är enkelt att peela den efteråt och man blir så avslappnad efteråt och sover så gott. Därför brukar jag personligen välja att ta kvällsbad för att slappna av. 

Nuförtiden tycker jag att de flesta bostäder inte har badkar, kan det vara så att den stressade personen ändå inte hinner ta sig ett bad? Att det inte är lika populärt längre? Det verkar vara så att det finns ganska så små badrum överlag i Sverige. Jag gjorde en Googling som visade att badkar byggdes för att badas i på 50 talet men att numera byggs det färre för det drar mindre energi med dusch. En gång var jag på Hallwylska museet och såg en av Sveriges första badkar där det kom varmt rinnande vatten, det var riktigt lyxigt på den tiden. Att bada badkar det är vardagslyx.För att få extra bra spakänsla hemma kan man inreda med ihoprullade handdukar, fluffig morgonrock som på hotell, tofflor. 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.