Okategoriserat

Hur man blir av med saker innan man flyttar

Posted on

Om du har bott under ett och samma tak mer än 5 år så är chanserna stora att du kommer att omges av ett stort antal materiella saker som ska göra ditt liv enklare och roligare.I de flesta fall så definierar ägande av saker vem du är och vad du brinner för, för inte skulle du äga en enorm boksamling om du inte gillade att läsa böcker? och du skulle inte äga en gitarr om du inte hade något intresse för musik eller hur?

Att äga massor av saker är oundviklig, trots allt, hur skulle ett hem se ut utan några möbler, möbler, elektriska apparater, elektronisk utrustning och naturligtvis, dina personliga föremål som du värdesätter så mycket? Men sen när det väl är dags att flytta till ett nytt boende ofta i en annat område eller till en helt ny stad så kanske du inte kan ta med alla dina ägodelar. Eller för att uttrycka det bättre, du kan, men du borde inte. 

Rensa ditt hem innan du flyttar för att spara pengar

Vissa hushållsartiklar var från början inte menade att ha tjänat så länge.När du väljer en professionell flyttfirma för att flytta dina möbler och alla andra saker till det nya hemmet. Numera behöver du inte tänka så mycket på en flytt, packa dina saker väl, fota div dyrare saker, Grabbarna Flytt försäkrar dina saker, men du som ägare behöver ha bevis.

Tjäna pengar innan du flyttar för att tjäna pengar

Att lyckas behålla mer pengar på ditt bankkonto under den övergångstiden är bra, men vad som kan vara ännu större är möjligheten att tjäna extra pengar för att hjälpa din egen flyttbudget. Och ditt välgrundade beslut att bli av med oönskade föremål innan du flyttar hjälper dig att få det nya kassaflödet. Hur? Genom att sälja de saker du inte längre behöver, antingen online eller på en loppis kommer du att kunna plocka in lite välbehövliga pengar och samtidigt sänka transportkostnaderna. Ju fler onödiga föremål du väljer att flytta till den nya platsen, desto mer lagringsutrymme behöver du för att förvara dem på ett säkert ställe. Och det är just därför att flytta bara de saker du tycker om och tänker använda i framtiden så att du inte fyller upp ditt nya hem direkt.

Rensa ditt hem innan du flyttar för att minska stress

Att flytta för mycket skräp är känt för att öka stressnivåerna och ett stökigt hem betyder ett stökigt sinne, så se till att du följer de här tipsen för stökigt innan du flyttar. När du väl inser de tydliga fördelarna med att flytta med färre ägodelar är nästa steg att identifiera de saker du ska bli av med när du flyttar för att bestämma vad du ska göra med dem. Denna tidskrävande uppgift kallas sortering /inventering/, och det är precis vad du rekommenderas att göra i det ögonblick du har lite tid på dina händer.

Så här blir du av med röran innan du flyttar ut:

 1. Starta sorteringsprocessen ett rum i taget och se till att du börjar från rummen med flest föremål i dem.
 2. Börja sortera ut de stora föremålen först (möbler, elektriska apparater, hushållsartiklar, etc.) och gå sedan vidare till de mindre (böcker, kläder, badrumsprodukter, etc).
 3. Skapa åtminstone följande fyra huvudkategorier: föremål som måste tas, värdesaker, oönskade/onödiga föremål och värdelösa föremål.
 4. Identifiera föremålen du måste ta. Medan du skriver ner alla saker du äger, markera de ägodelar som du definitivt kommer att ta med dig. Det här är de oklara sakerna: din nyligen köpta platt-TV kommer att följa med dig, liksom uppsättningen dyra mjuka möbler du köpte till vardagsrummet. Dessutom kommer din sällsynta samling av böcker i första upplagan att se vacker ut på bokhyllan i ditt nya hem. Oavsett vilka oumbärliga föremål som faller inom denna grupp, måste de göra det säkert och säkert till den nya adressen.
 5. Bevaka dina värdesaker. Värdefulla föremål kan betyda så mycket för dig av flera anledningar – monetärt värde, sentimentalt värde och så vidare. Dessa är vanligtvis de saker du inte lätt kommer att skiljas från om du inte kommer till slutsatsen att det är bättre att sälja några av dom. Det kan vara antikviteter, känslomässiga gåvor och naturligtvis ditt barns allra första par skor.
 6. Markera alla oönskade eller onödiga saker. Det här är kategorin som du måste vara uppmärksam på eftersom att bli av med de saker som finns i den är din prioritet.

Så vad är det du kanske inte längre vill ha eller behöver?

 • Föråldrade eller urväxta föremål som skor, kläder, barnleksaker och så vidare;
 • Dubblettartiklar – behöver du verkligen 3 brödrostar och 2 mikrovågsugnar?;
 • Glömda föremål – när använde du din tennisracket senast? Sportutrustning, musikinstrument?
 • Samlarföremål du inte längre bryr dig om. Kanske är det dags att ta ut pengar på en ansenlig samling som slutade ge dig någon glädje för länge sedan? Omvärdera dina alternativ med faktorerna pengar och utrymme i åtanke.
 • Presenter du aldrig riktigt gillade. Nej, det är inte meningen att du ska sälja eller ge bort presenter gjorda av vänner eller familj eller släktingar.
 • Onödiga grejer, allt som är trasigt eller skadat som inte går att reparera, eller som är slitet utöver all användning.

Smarta tips för bli av med onödiga saker

 • Tyg, idag kan du skänka tyg på HM, Hemtex med mera och få checkar för tyget och tyget återvinns till nytt tyg. Det går att lämna fula handdukar, gardiner, kläder mm.
 • Kök, här kan du lämna saker på Myrorna eller andra ställen som Erikshjälpen.
 • Skänk, det är numera gratis lägga annonser för hem på Blocket, skänk det du inte behöver eller sälj.
 • Kläder, lämna på secondhand och sälj på Tradera. Kika även med vänner om dom är sugna att på handla saker av dig, rensa verkligen bort allt du inte använt på länka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.