Tips

Hur ofta har du flyttat? Tips och trix när du ska flytta

Posted on

Att flytta är en stressig process och det kan vara svårt att göra det ensam. Det är många saker som måste övervägas innan flyttdagen, som var du ska placera dina möbler och hur du ska flytta den. I det här blogginlägg kommer jag utforska några av de viktigaste övervägandena när du flyttar och hur du kan göra processen mycket enklare.

Tal om att flytta, under 2000-talet har det blivit vanligare att flytta. Oftast flyttar inte folk så långt, utan drygt åtta av tio flyttar ägde rum inom en kommun.Under 2021 bytte drygt 1,4 miljoner personer bostad, men antalet flyttar var nästan 1,6 miljoner. I och med att folkmängden har ökat har även antalet flyttar ökat. 

Några anledningar till varför många väljer att flytta just nu

Just i Stockholm som jag bor i börjar priserna på boenden att gå ner, allt fler överväger att köpa bostadsrätter och det ligger mycket lägenheter ute till försäljning. Tydligen är det så att många vill sälja sitt boende just nu om dom kan få den summan dom vill ha. Det kan vara osäkerheten med räntorna som gör att många vill hellre ha boenden med lägre boendekostnader. Att bo i villa med uppvärmning med el kan bli oerhört just nu och där bör man nog överväga om man kan ha byta till pellets eller bergvärme. Det bidrar till att boenden med långa driftkostnader är viktigt just nu. Ser man till 50 20 30 regeln är rimliga boendekostnader viktigt, personligen bor jag mer minimalistiskt med mindre yta och lägre utgifter än låter mina boendekostnad äta upp min inkomst. Har du någon gång räknat på hur stor procent av dina utgifter som går till ditt boende? Utöver att flytta för få billigare boende kan du även se över dina avtal du har på el och liknande.

 

Bra tips inför en flytt

Att flytta hem är en svår uppgift. Det kräver mycket tid och ansträngning att hitta rätt hem, packa ihop dina tillhörigheter och sedan packa upp allt igen. Men det behöver inte vara så. Med hjälp av en flyttfirma kan du ta bort en del av stressen med att flytta genom att göra allt hårt arbete åt dig. Det finns många fördelar med att använda en professionell flyttfirma för att flytta hus. De tar hand om allt från att packa ihop dina ägodelar, transportera dem säkert och sedan packa upp dem i ditt nya hem. Det betyder att du inte behöver oroa dig för någon aspekt av flytten – de kommer att göra allt åt dig!

Om det är så att du vet med dig att du vill flytta inom en viss framtid är ett bra tips att börja rensa nu. Gå genom alla saker du äger och flytta över till nya kartonger och sälj av allt du inte vill ha eller ge bort. Det är onödigt att ta med sig saker som du inte behöver till ditt nya boende, du kommer bli förvånad hur mycket pengar du har bundet i saker du inte behöver. Själva flyttstädningen kan du förmånligt överlåta till proffsen och använda rut-avdraget med. Det är skönt att känna sig säker med att städa uppnår den professionella städningen som nya hyresgäster eller köpare förväntar sig. Här finner du flyttstädning i Stockholm.

En tips många inte tänker på är att man även kan prata med nästa person som ska flytta in om det är något som ni inte tycker känns värt att ta med om dom vill köpa loss det. Här i Sverige är det inte lika vanligt med att vi köper hem med möbler, men ack så bekvämt det skulle vara. 

9 bästa flytt- och packningstips 

  • Gör dig av med med oönskade föremål
  •  Förvara alla rörliga dokument på ett ställe
  •  Börja så tidigt som möjligt
  •  Hitta en flyttbil med en ramp, eller använd flyttfirma
  • Använd lådor av rätt storlek
  • Spara det viktigaste till sist
  • Märk dina lådor med detaljer
  • Packa ett rum i taget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.