Inredning inspiration, Inredning kontor

Industrivägg för både hem- och kontor

Posted on

Industrivägg har blivit en symbol för stil och design i modern inredning. En glasvägg inom detta koncept skapar en modern och rymlig atmosfär. Dess unika kombination av glas och metall fungerar som en länk mellan funktionalitet och estetik, vilket gör den till en eftertraktad lösning i hem- och kontorsmiljöer. Dess genomtänkta design och anpassningsbara glasväggar bidrar till öppenhet och ljus.

Ikonisk inredningsdetalj

Industriväggens design skapades från dess praktiska mål att skapa öppna, men avgränsade ytor. Dess estetiska signatur har blivit ett kännetecken för en industriell och stilren känsla. Industriväggen har gått bortom sin ursprungliga praktiska funktion och blivit en symbol för modern design. 

Material och Kvalitet

De huvudsakliga materialen i en industrivägg är glas och stål. Lamellglas används ofta för dess eleganta och minimalistiska estetik. Härdat glas är också vanligt, då det är mer hållbart och säkrare än vanligt glas, särskilt vid stötar och slag. Stålet fungerar som ram och stöd för glaset, vilket gör väggen stark och hållbar nog att klara daglig användning.

Mått och Anpassning

Industriväggar kan skräddarsys för att passa specifika utrymmen, vilket gör dem till en fördelaktig lösning för att skapa zoner och avskärmningar. Anpassning kan ske i bredd, höjd och tjocklek. Det är möjligt att lägga till fler glaspaneler och skjutdörrar, samt att anpassa stålramens färg för att harmoniera med inredningen och skapa en enhetlig design.

Ljus och Rymd

Industriväggar har en modern design som, tack vare användningen av glas, skapar en känsla av öppenhet i rummet. Genom att använda industriväggar bibehålls ljusinsläppet och naturligt ljus sprids genom hela utrymmet, vilket bidrar till en ljus och öppen atmosfär.

Flexibilitet och Anpassning

En stor fördel med industriväggar är deras flexibilitet. Dessa väggar är enkla att anpassa och mycket funktionella. De kan skräddarsys för att skapa separata arbetsområden i ett öppet kontorslandskap eller dela upp ett stort vardagsrum. Denna flexibilitet gör industriväggar till en praktisk lösning för både hem och kontor.

Ljudisolerade industriväggar

Industriväggar erbjuder även en hög nivå av ljudisolering, vilket är särskilt viktigt i miljöer där det är nödvändigt att minska ljudnivåerna, såsom kontor, mötesrum och bostäder. Med en ljudklass på 40 dB, testad och godkänd av RISE, säkerställer våra industriväggar en tyst och behaglig atmosfär, vilket bidrar till både produktivitet och komfort.

Skräddarsy din egna industrivägg

Smidesrum erbjuder en personlig konsultationstjänst för att skräddarsy industriväggar exakt efter specifika önskemål och behov. De har ett brett utbud av olika typer av glas och metallramar som man kan välja bland och så skapar de en lösning som perfekt kompletterar diverse utrymmen.

Hållbarhet och miljöaspekter

Hållbarhet och miljöaspekter är centrala i vår design av industriväggar. Dessa väggar är mycket hållbara med en imponerande lång livslängd, vilket gör dem till ett utmärkt val för både hem och kommersiella utrymmen. Vi använder enbart återvinningsbara material som stål och glas i tillverkningen, vilket inte bara säkerställer en robust konstruktion utan också minskar vår miljöpåverkan. 

Personlig rådgivning och offert

Smidesrum erbjuder kostnadsfria offerter. Genom att ge individuell rådgivning och anpassade lösningar för varje projekt, strävar Smidesrum efter att förstå och uppfylla varje kunds unika behov och förväntningar. Från design till installation, kommer kunderna att vägledas och stöttas genom hela processen.

För att få en offert för industriväggar i ditt hem eller kontor, besök Smidesrum. De kan hjälpa dig att hitta en lösning som passar dina unika behov och önskemål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.