Badruminspiration

Inred badrummet med stora lyxiga kakel och klinkers

Posted on

Samarbete med kakelpalatzet.se

Badrumstrender 2021 är att vi gärna inreder våra badrum i jordnära färger och vi ser mer premium klinkers och kakel i badrummen och mindre av det traditionella med dom vita synliga fogarna.

Vi investerar gärna mer pengar på våra badrumsrenoveringar för att få en helhetskänsla som går igenom i hela  hemmet. Många gånger ser badrummen ut som mini hemma spa i badrummet. Denna inredningsstil går väldigt bra ihop med gröna växter och trädetaljer som är stor del inom Feng shui och spa-världen.

Badrum utan traditionell fog ger mer lyxig känsla

Badrummet inreds i ett helhetstänk och harmoniserar fint med övriga hemmet. Något som jag snappat upp är att vi gärna använder oss av stort stycke kakel badrum.  Exempelvis 60×60 vs små plattor och där det inte längre är lika mycket av det traditionella skarvarna mellan plattorna på golvet som vanligtvis är vit fog. Just vit fog är ju något som med tiden är svårare att hålla rent och är klinkers på golvet väldigt tätt blir det lättare att städa. 

Det går istället att placera kaklet kant i kant, så får man den minimala fog på ca 1,5 mm som man hade i gamla tider. Du bör ha en fackman som renoverar ditt badrum så att du kan vara säker på att badrummet uppfyller riktlinjer och krav för tätskikt i våtutrymmen.

https://www.pinterest.se/pin/835628905836773238/

Välj kantskurna plattor

Vill du få ännu mindre fog kan du istället välja kantskurna plattor till badrummet. På så vis kan du använda större plattor och skapa bättre imitationer. Kantskurna plattor dök upp i början av 2000-talet och nu här 2021 skulle jag säga att inreda badrummet med stora klinkers och kakel är supertrendigt. Menar hur fint är det inte med stora stycken Carrara marmor? Utan stora skarvar med fog så får man ett mer exklusivt mer estetiskt intryck och man kan plattorna flyter mer samman. Det kostar lite mer med kantskurna plattor men det är väldigt fint.

Enkelt att hålla rent

Mindre skarvar innebär att det är smuts har mindre möjlighet att fastna. Små badrum som har liten yta där är det trångt att få plats att städa där är det verkligen en med att det är enkelt att städa. Ett annat tips är att ha vägghängd toalett, det är ett måste om jag skulle renovera ett badrum. Badrummet vill man ju gärna ha skinande rent, precis som med köket. Att rengöra badrum med ånga ska tydligen vara bra, men tala gärna med din kakelspecialist om städtips för ljust det material du väljer på dina klinkers och kakel för det är skillnad på  keramik, sten osv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.