Badruminspiration

Inred det lilla barnrummet med våningsäng

Posted on

Letar du efter den perfekta våningssängen för ditt hem? I denna köpguide för våningssängar kommer jag lista några punkter att tänka på för att hjälpa dig att välja vilken som är bäst för din familj. Många barn brukar vilja ha en våningsäng trots att dom inte behöver dela rum och väldigt vanligt i amerikanska hem.  Barnrum är inte lätta att inreda. De ska vara mysiga, praktiska, kul, lättstädade och mana till lek – en lång kravlista alltså.

 

Fördelarna med en våningssäng

 • Lättare för syskon att dela rum
  En våningssäng är ett säkert och spännande sätt att spara utrymme för familjer med flera barn i samma ålder. Det kan minska antalet rum som krävs, så du behöver inte bo jätte stort för att bilda familj.
 • Mindre ensamt för barnen
  Många barn har också nytta av att dela rum med andra barn, eftersom det kan bidra till att utveckla deras sociala färdigheter från unga år. Våningssängar kan också användas för att tillåta roliga övernattningar med sina vänner i en säker, barnvänlig miljö, vilket ytterligare gynnar deras sociala utveckling.
 • Ger mer golvyta
  Våningssängar är bra utrymmesbesparande tillägg till många barnrum. Innan du köper en våningssäng, se till att mäta utrymmet i ditt barnrum.
 • Standard våningssäng
  Den traditionella våningssängen. Två enkelsängar staplade ovanpå varandra i en stor ram. Perfekt för två barn i alla åldrar som delar rum för att ha en bra mängd avskildhet medan de sover. Med en familjesäng får du däremot mer bredd på den understa sängen och är perfekt om du som förälder vill kunna ligga bredvid tex vid nattning av barn.
https://bonusmobler.se/produkter/sovrumsmobler/selma-gra-familjesang?group=prod_prod_grp-s1%2F1095

 

 • Skapa mysiga kojor med våningsäng
  Sy enkelt ett draperi och klä in våningssängen och skapa en koja. Sätt upp en lampa och så kan barnet läsa böcker på kvällarna.
 • Smart förvarning undersängen
  Välj till smarta förvaring med lådor under sängen, enkelt att dra ut vid behov. Här kan du ha extra kuddar, täcken eller liknande.

Andra tips om du har ett mindre barnrum är att arbeta med dold förvaring ovanför i loft, skåp med nedfällbara bord, och hissgardiner för att skärma av delar av rummet. Om det är möjligt att förvara kläder och liknande i ett annat rum, så att man inte behöver använda dyrbart utrymme i barnrummet. Investera i mindre möbler, genom att välja möbler som är nerskalade till barnstorlek, kan de lura ens uppfattning av rummet, så att det verkar större. Hyllor högt upp flera väggar kan också vara ett bra sätt att få plats med de saker som barnen använder mera sällan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.