Inredningstrender

Inredningstrenden 2023 Medelhavsdesignen

Posted on

Medelhavsdesign är något som alltid har haft en speciell plats i inredningsvärlden. Det är en estetik som andas värme, elegans och en känsla av tidlöshet. Och nu, mer än någonsin tidigare, är den nya medelhavsdesignen på stark frammarsch som en av de hetaste trenderna inom inredning.

Nya Medelhavet’-stil är något vi har varit besatta av ett tag nu. Skyll på den långa tiden sedan vår senaste semester (ingen kommentar…), men det är något med den här luftiga, havsnära stilen som känns otroligt uppfriskande och ny—och om det finns någon inredningstrend som kan förvandla ditt hem till något som liknar ett andra hem, så måste det vara denna.

Men de faktiska signaturdragen för den här inredningsstilen är lite svåra att sätta fingret på. Medelhavsstilen följer utan tvekan en ”mindre är mer” -ansats, vilket gör den tilltalande för minimalisterna bland oss (såväl som de som är direkt färgskräck). Naturliga element, från grova vävda fibrer till ojämn sten och knotig trä, är definitivt närvarande—men i en estetisk tid som verkar besatt av att föra in den naturliga världen inomhus (hej, växtmammor!), räcker inte ens det för att särskilja den.

Vad är Medelhavsdesign? Kustnära men med en särskild twist handlar Medelhavsdesign om att omfamna en filosofi av ”mindre är mer” och lägga till gott om textur—ofta i form av putsade väggar och organiska, naturliga ytor. Vad ska en Medelhavsstil-sökare göra? Vi har försökt att definiera den här traditionellt knepiga stilen, delat upp dess undflyende egenskaper i några kategorier som kan hjälpa dig att få stilen hemma (även om du bor så långt från Medelhavet som mänskligt möjligt).

Läs vidare för att se vad Medelhavsstil handlar om—och för att lära dig hur du kan bemästra den i ditt eget hem.

Låt oss utforska detta fenomen och ta en närmare titt på några av dess mest karakteristiska drag.

Så vad är det som gör den nya medelhavsdesignen så förförisk och populär?

1. Färgpaletten

En av de mest slående aspekterna av medelhavsdesignen är dess färgpalett. Här domineras inredningen ofta av jordnära och varma färger som terrakotta, rost, olivgrön och mörkblå. Dessa färger återspeglar den naturliga skönheten i Medelhavsområdet, från dess soliga stränder till dess robusta berg.

2. Naturliga Material

Den nya medelhavsdesignen sätter stor vikt på användningen av naturliga material som sten, trä och keramik. Marmor och terrakotta är särskilt populära val för golv och ytor. Denna användning av autentiska material ger en känsla av äkthet och kopplar samman inomhus med utomhusmiljön.

DESIGN: PURE CO. LIVING

3. Mönster och Textiler

Mönster och textilier är en central del av medelhavsdesignen. Keramiska kakel i intrikata mönster, kuddar med geometriska tryck och broderade dukar är bara några exempel på de element som används för att skapa en rik textur och visuell intresse. Dessa detaljer ger en känsla av hantverk och tradition.

4. Belysning

Belysning spelar en viktig roll i medelhavsdesignen. Taklampor och ljuskronor i metall, ofta smidda för hand, ger rummet en förtrollande atmosfär på kvällen. Levande ljus i lanternor och lyktor bidrar till den mysiga känslan och skapar en avkopplande stämning.

5. Inomhus-utomhusflöde

En av de mest förtrollande aspekterna av Medelhavsområdet är dess utomhuslivsstil. Den nya medelhavsdesignen strävar efter att föra detta utomhus- inomhusflöde in i hemmet genom användning av stora fönster, terrasser och trädgårdsrum. Det är inte ovanligt att hitta inomhusplanteringar och gröna växter som skapar en känsla av att vara i en trädgård.

DESIGN: CORNER HOUSE CREATIVES

6. Möbler och Dekor

Möblerna inom medelhavsdesignen är oftast robusta och tidlösa. Rustika träbord, bekväma soffor med linneklädsel och handmålade skåp är vanliga inslag. Dekorationer som keramikvaser, antika föremål och konstverk som är inspirerade av havet och naturen är också vanliga.

Sammanfattning

Den nya medelhavsdesignen är en inredningstrend som verkligen har tagit världen med storm. Med sina varma färger, naturliga material, rika mönster och inomhus-utomhusflöde erbjuder den en känsla av lugn och skönhet som få andra stilar kan konkurrera med. Och det bästa av allt är att den är fullt uppnåbar, oavsett om du bor vid havet eller mitt i staden. Så varför inte överväga att omfamna den nya medelhavsdesignen och låta din inredning bli en del av detta tidlösa och förföriska estetiska fenomen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.