Sovrum

Jag ska måla om mitt sovrum i vit klassisk färg

Posted on

Jag flyttade nyligen till en lägenhet och det som återstår är att måla om sovrummet. Idag har mitt sovrum ljusgrå fondvägg och resterande väggar som drar åt vit som ser lite ljusblå ut. Det ser tyvärr inte inte helt fulländat ut. Tanken var god, men nyansen i rummet med det stora ljusinsläppet skär sig och förändrar färgen. Personen som målade om glömde nog att provmåla innan.

Så någon helg framöver kommer jag ta och måla om det kommer blir så fräscht. Att måla om i hemmet måste vara en av de enklaste sakerna som ger störst skillnad utan att kosta mycket. Jag vet inte riktigt vad det är med mig men ofta när jag ser filmer med amerikanska hem, så tänker jag “om dom ändå kunde målat om” så det hade sett så mycket bättre ut. Ett fräscht målat hem är en enkel värdehöjande åtgärd vid försäljning. 

Vit
En klassiker. Klassisk är resultatet av att en helt vit färg blandas med några få droppar svärta. 

 

Klints målarfärg är Svanenmärkt med extra lågt VOC

Till skillnad mot förr när färger luktade mycket och så är dagens färger vattenlösliga och gör att vi kan sova i våra hem samma dag vi målat om så allt fler väljer att måla om själva vs anlita en målare.  Jag har beslutat mig att måla det klassiskt vitt målarfärg från Klint och satsa mer på kuddarna och gardinerna för få in färg. Det viktigaste är att ha tid med förarbetet och kanske dela upp det så att man gör det noggrant för det är viktigt att det du gör ser fackmannamässigt så att det inte behöver åtgärdas vid en eventuell flytt. Klint säljer all sin färg online och du kan enkelt köpta hem provark med färgen du valt eller provfärg och måla, du väljer vad du tycker passar bäst. Dom har även alla verktyg du behöver, DIY guider om målning, så går du i tankarna att måla om så gör det bara du kommer inte ångra dig.

Några enkla tips för att få ditt hem kännas harmoniskt 

  • När du arbetar med ett rum bestäm en färgpalett med färger som gifter sig bra med varandra. Fråga dig, vill du ha varma eller kalla färger?
  • Skapa dig en vision board över hur du vill ha ditt hem.
  • Måla om ett rum, en fondvägg eller liknande. Sök inspiration på Pinterest och på Instagram. Sök på trendande färger i hemmet.
  • Ton-i-ton, hyllor i ton i ton kan se väldigt exklusivt ut och få din dekoration att synas extra mycket.
  • Belysning är mycket viktigt, ha flera ljuskällor i ditt hem och för få den ombonade känslan.
  • Satsa på stora gedigna krukor och fina växter.
  • Rensa ut ditt onödiga saker, organisera och försök få ett mer minimalistiskt hem.
  • Läs gärna på min blogg om Feng shui för goda tips!

Det är viktigare än man tror att ta hand om sitt hem och omge sig av saker som är fina. Väljer du att skapa dig ett hem du trivs leder det ofta till andra positiva ringar. Bor du fint och trivs kommer troligtvis få mer inspiration att bjuda hem mer vänner på middagar. Ett fint hem blir roligare att hålla efter och faktum är att våra hem är dit vi kommer för koppla av efter en dag av arbete, skapa dig därför ett hem du trivs i. Ett rörigt hem skapar med stress en än organiserat hem för de flesta, ta dig en tankeställare över vilken känsla du tycker ditt hem har för dig. Står du still? Varför inte fråga en god vän som har bra smak om inredningstips 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.