Tips

Köp smarta säkerhetsknivar med bra ergonomi

Posted on

I denna bloggpost tänkte jag ge bra tips för dig som öppnar mycket paket och emballage. Jag får en hel del paket att öppna då jag beställer väldigt mycket online, det är stora lådor ibland som jag behöver platta ner till pappersåtervinningen.  Jag är verkligen snabb när jag har mitt oöppnade paket, det är som att det finns inte en sekund att spara, trots att jag vet vad det innehåller. Förut brukade jag öppna paketet med en kniv men numera har jag investerat i en Squeeze Knife, alltså en kniv med ett rakblad som man fäller ut vid behov alltså en rakbladskniv. Men för mer arbetsbruk finns mer professionella säkerhetsknivar knivar med ergonomi att använda sig av.

Med säkerhetsknivar minimerar du risken för skärskador. Det är ett utmärkt alternativ till andra slags knivar såsom mattknivar, täljknivar eller till och med fiskeknivar! Många tänker inte så mycket över säkerheten ens förrän olyckan faktiskt varit framme. 

Var hittar man säkerhetsknivar?

Moderna keramiska knivar är säkrare att skära med. De kan användas både professionellt och av privatpersoner. Många företag som använder arbetsknivar i större omfattning kan markant minska antalet skärskador med en bra säkerhetskniv. Den största aktören som säljer säkerhetsknivar heter Borin. De har hållit på med dessa i flera år.

Detta är dessutom en produkt man inte hittar exakt var som helst. Du kan sannolikt inte köpa riktiga säkerhetsknivar hos den lokala matbutiken. De kanske andra typer av knivar, både köksknivar och paketknivar. Men antagligen inte just säkerhetsknivar. Det är synd, eftersom att det är en så pass bra produkt som borde användas av betydligt fler, både av företag och vanliga konsumenter.

https://sakerhetsknivar.se/produkt/slice-smart-retracting-metal-squeeze-knife/

Många användningsområden

Dels har vi det här med säkerheten. Det gör den mer lämpliga för till exempel yngre personer, på skolor men även av personer som har problem med motoriken. Den kan användas hemma hos vanliga familjer, där man är mån om säkerheten. Det blir på sätt och viss en slags försäkring, att man minska risken om man skär sig. Principen är egentligen densamma som brandvarnare eller andra mer vedertagna säkerhetsprylar.

Men det finns fler användningsområden med säkerhetsknivar. En klassisk paketkniv kan öppna och skära igenom en tejpad kartong. Men med en säkerhetskniv kan du skära upp tejpen och samtidigt skydda innehållet, tack vare att knivbladet är vinklat uppåt. 

Säkerhetsknivar finns i ett flertal olika utföranden av olika varumärken. De kan användas för olika typer av ändamål och har olika hög säkerhet. Vissa av säkerhetsknivar har till exempel knivblad som inte är utbytbara för för att förhindra skador när man byter knivblad. Andra har en mer greppvänlig eller lämplig utformning för vissa typer av arbetsuppgifter. Även saker som typ av material och kvalitet kan skilja sig.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.