Feng shui

Lär dig om Feng shui

Posted on

För någon som inte hört talas om Feng shui är så är det en lära om inre och yttre balans. Det handlar både om inredning i våra hem, men även lika mycket med vad vi har för intentioner med våra liv, vad vi har för drömmar och mål och hur vi kan skapa den vackra oasen i vårt hem, så att vi kommer närmare oss själva och våra livsmål.

Varför man vill inreda med Feng shui ?

Dels är att det blir en väldigt vacker miljö att vara i och sen att blir det den intuitionen man har satt för sitt liv. Meningen är att det ska bli lättare att uppnå sina drömmar om du inreder på ett mer medvetet sätt. Exempelvis kan kokböcker som är framme hjälpa dig att inspireras  till ett mer hälsosam livsstil.

 

Yttremiljön 

Balansen mellan stort och litet och hög och lågt så att man inte bara har stora möbler utan att man måste balansera upp det med något mindre.

 

Färg och form

Är också väldigt viktigt, det är viktigt att man får in olika former och färger för att hitta den här balansen.

 

Dom 5 olika elementen i Feng shui

Exempelvis trä elementet, för att få en balans behöver vi få in alla element i vårt hem. I badrum kan eldelement vara några ljuskoppar. Att ha en blomkruka i badrummet vid handfatet är ett träelement som drar upp energin som annars dras ner energi i avloppet. Det är därför du alltid ser växter på handfatet i Homestaging, det skapar en bra balans. I köket kan man få in träelement med hjälp av två krukor med örter, 2 stycken av något symboliserar även tvåsamhet.

 

Flöde i inredningen

Det handlar om Chi flödet, om energin som går mellan alla möbler. Då vill man inte att det ska vara för mycket möbler eller för lite möbler. Det behöver vara en balans där med för att det ska kännas skönt att vara i rummet.

 

Mäta huset Facing 

Dit huset tittar åt, alla hem har en framsida och en baksidaDet kan man mäta fram med hjälp av en kompass och på så vis mäta kompassriktningen. Vilket behövs när du ska lägga din Ba Gua .

Feng shui passar dig som är intresserad av heminredning och vill ha ett hem som utstrålar balans, harmoni och livsglädje och vill ha ett hem som stöttar och stärker den du är idag och den du är på väg att bli.

Jag kommer utveckla detta inlägg lite längre framöver ju mer jag lär mig om ämnet!

2 thoughts on “Lär dig om Feng shui

 1. Elin

  november 10, 2020 at 4:45 e m

  Jag har aldrig förstått vad Feng Shui är förens nu, vilket bra inlägg! Kommer fortsätta följa din blogg!

  1. admin

   november 10, 2020 at 4:46 e m

   Tack så mycket 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.