Välmående

Massage och välbefinnande i inspirerande miljöer

Posted on

Samarbete med massagestockholm.se

Många massagesalonger är urtråkiga. Det är bara att titta in i skyltfönster hos massagesalonger på småorter och småstäder såsom Degerfors, Karlskoga eller Östersund. Det är inte mycket bättre än vilken lokal pizzeria som helst. Men måste det verkligen vara så?

Få massage i en harmonisk miljö

En bra salong som faktiskt har riktigt snygg och modern inredning till skillnad från många andra salonger är faktiskt Massage Stockholm. Det är mycket möjligt (gissningsvis) en av Stockholms, kanske Sveriges största aktörer för både massage i form av klinisk rehabilitering och rent avkopplande massage. Här finns sjukgymnaster, massörer och yrkesutövare som inte slår knut på musklerna, utan faktiskt bidrar till att man får en välgörande behandling. Utan att försöka sälja in något, så kan jag säga från egen erfarenhet att det finns sjukgymnaster och massörer av olika slag runt om i landet som faktiskt inte är så bra som de borde vara. Risken finns att man får ondare än man redan hade, eller en obehaglig upplevelse istället för en upplyftande upplevelse. Därför är det viktigt med en bra massagesalong, som verkligen vet vad de gör.

Själva miljön är naturligtvis också viktig. Man vill inte sitta i ett väntrum med sunkiga möbler eller ligga på en ofräsch brits. Det skulle vara en högst otrevlig upplevelse om du frågar mig. Men ska man generalisera så är det alltid väldigt mycket trevligare med en bra miljö. Till exempel, om inredningen är riktigt mysig och fräsch så ger det mer välbefinnande (och ett bättre helhetsintryck) när man lämnar platsen. Det gäller nog egentligen oavsett vilken plats det rör sig om.

Miljöpåverkan och välbefinnande

Jag har hört (även om jag inte kan stryka källorna) att det finns forskning som tyder på att färger, inredning och andra miljöaspekter påverkar vårt mentala välbefinnande och egentligen hela vårt mentala tillstånd. Min kompis vars pappa är psykolog, har faktiskt hävdade att McDonalds medvetet använder sig av skarpa gula kulörer och har anpassat miljön i deras restauranger för att man ska bli stressad. Just det, stressad. Varför då, kan man fråga sig. Jo… med högre tempo så blir det mer ruljans på maten. Har du någon gång varit på IKEA innan de stänger innan jul. 

Då har de (iaf för några år sedan) satt igång väldigt hetsig elektronisk julmusik samtidigt som de återupprepar något i stil med “vi stänger om 15 minuter”. Det kan givetvis stressa upp kunderna som kanske har bråttom. Chansen är att de inte tänker till utan börjar impulshandla. Skyndar sig genom butiken, och slänger i det man ska ha. Och kanske lite till.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.