Badrumsrenovering

Microcement över kakel i badrummet ger en helt ny finish

Posted on

En av de senaste trenderna inom badrumsinredning är att använda mikrocement över kakel för att skapa en helt ny finish. Det är en innovativ metod som ger ett sömlöst utseende och öppnar upp för oändliga möjligheter i design. Att välja rätt finish för ditt badrum är avgörande för att uppnå den önskade stilen och komforten. Microcement är inte bara mångsidigt när det gäller dess egenskaper, utan även när det kommer till färgval och hur det kan kombineras med andra material för att skapa en exklusiv atmosfär.

Var är microcement 

Microcement, även känt som mikrobetong, är ett mångsidigt material som har blivit allt mer populärt för badrumsrenoveringar. Dess karakteristiska egenskaper inkluderar en slät och sömlös yta som kan appliceras på olika underlag. Detta öppnar upp för olika designmöjligheter som kan anpassas efter din personliga smak. En stor fördel med materialet är att det är enkelt att städa och du slipper stå och skrubba fogar. Det går att applicera ett lack med så att det blir ännu lättare att rengöra.

Billig badrumsrenovering Microcement över kakel 

Att välja microcement vid renovering av badrum kan ge en billigare renovering, då just badrum är något som brukar bli ganska dyrt att renovera. Den stora fördelen som är att du faktiskt kan lägga microcement över det gamla kaklet och kamouflera det och få en helt annan finish. Den sömlösa ytan skapar en modern och elegant känsla samtidigt som den är vattentät och hållbar. Dess enkla underhåll gör det också till ett praktiskt val för badrum. Då slipper du byggdamm och riva ut gammalt kaklet och du kan få en snabb uppfräschning. Här kan du få in offerter företag som arbetar med microcement. 

https://www.pinterest.se/pin/1900024837347321/

Mikrocement i badrummet lägger till en unik touch som kan anpassas till olika inredningsstilar.

Här är några populära inredningsstilar där microcement kan passa väl:

 • Modern inredning
  • Microcementets sömlösa och släta yta kompletterar den moderna inredningsstilen perfekt. Det ger ett minimalistiskt och rent utseende som ofta återfinns i moderna badrum.
 • Industriell stil
  • Den råa och industriella känslan av mikrocement gör det till ett utmärkt val för dem som omfamnar den industriella inredningsstilen. Det kan skapa en urban atmosfär med sitt oförfinade utseende.
 • Skandinavisk design
  • I skandinaviska badrum, där enkelhet och ljus är nyckeln, kan mikrocement bidra till den önskade känslan. Dess neutrala färger och rena linjer passar väl in i den skandinaviska designen.
 • Bohemisk inredning
  • För de som föredrar en mer avslappnad och eklektisk stil kan mikrocement lägga till det oväntade elementet. Dess anpassningsbara natur gör det möjligt att blanda och matcha med olika färger och mönster.
 • Rustik charm
  • Microcement kan också komplettera en rustik inredningsstil genom att lägga till en modern touch till traditionella material. Den skapar en spännande kontrast mellan det gamla och det nya.
https://www.pinterest.se/pin/585819864056279456/

Budget sten till badrummet 

Vill du få en lyxigare badrum kan du komplettera med marmorliknande sten eller andra sammansatta sten material som granit keramik. Granitkeramik kakel är en typ av keramiskt kakel material som efterliknar utseendet och egenskaperna hos äkta granit, men tillverkas genom en keramisk process. Det är ett populärt val för golv- och väggbeläggning i olika rum, inklusive kök och badrum. Investera i golvbrunn som inte är standard och blandare och du verkligen skapar känslan av ett custom badrum. 

Sömlösa hyllor

En trend är även att ha sömlösa hyllor i badrummet som går i samma färg som väggen och det ger en spa-känsla i hemmet.

Sammanfattningsvis så kan microcement anpassas efter olika inredningsstilar beroende på färgvalet, texturen och hur det kombineras med övriga badrumsdetaljer. Det är en allsidig designkomponent som kan förbättra estetiken i badrummet på många olika sätt. Jag tycker detta är riktigt snyggt och något jag själv vill ha i mitt nästa badrum. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.