Tips

Pebble-serien – den seriekopplade varnaren Pebble Link

Posted on

Samarbetet mellan Industridesignern Lars Wettre och Housegard karaktäriseras av en design som avviker från den vedertagna cirkulära brandvarnarformen. I stället har Wettre inspirerats av den skandinaviska naturen och dess former. Nu lanserar Housegard ännu en brandvarnare i Pebble-serien – den seriekopplade varnaren Pebble Link.

Pebble Link är namnet på den senaste och mest avancerade brandvarnaren i serien. Det som skiljer från övriga brandvarnare i Pebble-familjen är främst att den är sammankopplingsbar. Det innebär att alla varnare i samma system varnar när en av dem triggas. Larmar en, larmar alla!

  • En brand utvecklas snabbt och därför är det avgörande att få tidig varning. Har man satt upp flera seriekopplade brandvarnare i bostaden kan man vara säker på att alla i hemmet hör larmet och vaknar om en brand skulle uppstå, oavsett var i hemmet man befinner sig, säger Filip Sahlberg, produktchef för Housegard på GPBM Nordic.
  • Förutom att man slipper lägga tid och pengar på årliga batteribyten är detta ytterligare en säkerhetsaspekt, förklarar Filip Sahlberg. Många gånger börjar brandvarnaren pipa när man ligger och sover. De flesta går då upp och sliter ut batteriet och lägger brandvarnaren på bordet. Då står man utan brandskydd i en eller flera dagar. Med inbyggt 10-årsbatteri slipper du byta batteri vilket både är kostsamt och ett säkerhetsproblem.

Pebble Link har även ett inbyggt batteri som varar i 10 år. Efter denna period signalerar brandvarnaren att det är dags att byta ut den mot en ny.

Med Pebble Link följer både traditionella monteringsskruvar och 3M monteringstejp. Med 3M-tejpen blir monteringen extra snabb och enkel, utan borrhål i taket. Det medföljer även ett dammskydd som kan träs över varnaren och skyddar dess sensor vid t.ex. renoveringsarbeten.

Pebble Link finns tillgänglig i Housegards webbshop och i butiker runt om i landet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.