Dekoration inspiration

Pryd Serveringsbordet med Linneservetter

Posted on

Linneservetter är en typ av tygservetter som gärna tas fram vid finare tillfällen. Detta kan vara i samband med en högtidlig händelse, en fin fest, eller om man vill skapa en unik måltid i vardagen. Här ger jag mina bästa shoppingtips när det gäller att dekorera middagsbordet vid fest eller festligare tillfällen!

När man ska välja linneservetter är det flera saker man bör vara uppmärksam på. Här bör man först och främst tänka på vilket sorts porslin man önskar använda när man tar fram servetterna. På detta sätt får man en uppsättning servetter som matchar färgerna i porslinet.

Vidare kan det vara klokt att tänka på vilken stil man har på annan dekor och tillbehör på bordet. Detta kan vara bordsduk eller löpare, ljushållare och vaser, eller också vilken tillfälle du planerar att använda dem vid. Här kommer även personlig smak att spela in.

Mångsidiga linneservetter

Genom att använda linneservetter får man snabbt en effektiv uppgradering jämfört med vanliga pappersservetter. Detta eftersom servetter i linne är mer exklusiva och ger en unik prägel på bordsdukningen. Samtidigt är linneservetter även mångsidiga i hur du använder dem. Det finns många olika vik- eller foldningsmetoder för att ge linneservetterna en dekorativ prägel. Här kan man även använda servettringar för att enkelt skapa en vacker dekor.

Ett alternativ till servettringar är att använda en dekorativ snöre eller ett tygband för att binda ihop linneservetten. På detta sätt kan man kombinera olika element och ge bordsdukningen ett unikt uttryck.

Välj en färg som passar tillfället

På samma sätt som vanliga pappersservetter, kommer linneservetter i ett brett urval av mönster och färger. Detta gör att du har möjlighet att välja en färg som passar till den unika tillfället.

Vid högtidliga middagar kan det vara klokt att välja en neutral färg i vitt eller grått. Önskar du en mer kreativ och originell bordsdukning kan man kanske välja att gå för en färg som är lite mer utmanande, och som kanske står i kontrast till andra element på bordet.

Många önskar gärna att använda linneservetter till särskilda högtider som jul eller nyår. Här kommer det att vara naturligt att välja en röd färg, men man kan också prova sig fram med lila, grönt eller mörkgrått. Eller något helt annat.

Välj linneservetter som kan tvättas

När du ska välja linneservetter är det klokt att välja ett alternativ som kan tvättas i tvättmaskinen. De flesta linneservetter tillåter detta och kommer med rekommendationer för både tvättprogram och val av tvål och sköljmedel.

Den största fördelen med att välja linneservetter som kan tvättas i tvättmaskinen är att de kan användas flera gånger. Eftersom denna typ av tygservetter ofta är en lite dyrare investering, kommer man att få tillbaka denna kostnad genom att använda servetterna flera gånger.

Med sin vackra och ofta råa design, är linneservetter ett enkelt och effektivt sätt att pryda bordsdukningen. På detta sätt skapar man snabbt en exklusiv och dekorativ prägel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.