Sovrum

Ramsängar – en klassisk säng med modern touch

Posted on

Ramsängar är en klassisk sängmodell som aldrig går ur tiden. De är bekväma, stilrena och finns i en mängd olika storlekar och utföranden. I den här artikeln får du allt du behöver veta om ramsängar från hur man väljer rätt säng till hur man inreder med en ramsäng.

En god natts sömn är viktigt för både hälsa och välbefinnande. Därför är det viktigt att välja en säng som är både bekväm och ger rätt stöd. Ramsängar är ett bra alternativ för dig som vill ha en säng som är både klassisk och modern. Dess ramkonstruktion ger inte bara ett stilrent utseende utan också en stabil grund för en god natts sömn. De finns i en mängd olika storlekar och utföranden, så att du kan hitta den perfekta sängen för ditt sovrum.

https://www.seng.se/product/xn_01_003_010_002_105x210/wonderland-melody-ramsaang-105×210-cm

Hur man väljer rätt ramsäng

När du ska välja en ramsäng är det viktigt att tänka på följande:

  • Storlek: Ramsängar finns i alla storlekar, från enkelsängar till familjesängar. Välj en storlek som passar ditt sovrum och dina behov.
  • Fasthet: Ramsängar finns i olika hårdhetsgrader. Välj en hårdhetsgrad som passar din kroppsvikt och sömnpreferenser.
  • Resårtyp: Ramsängar kan ha olika typer av resårer, till exempel bonellfjädrar eller pocketresårer. Bonellfjädrar ger mer stadga, medan pocketresårer är mer följsamma.
  • Bäddmadrass: Bäddmadrassen är en viktig del av en säng, eftersom den bidrar till både komfort och hållbarhet. Den hjälper till att fördela kroppsvikten jämnt över sängen, vilket minskar trycket på kroppens tryckpunkter och ger en mer bekväm sovupplevelse. Bäddmadrassen skyddar också sängramen från slitage, vilket kan förlänga sängens livslängd.

 

Inredning med ramsängar

Ramsängar är enkla att inreda med. De passar in i alla stilar, från klassisk till modern. Du kan välja att låta sängen vara i fokus i sovrummet, eller att inreda runt den.

Om du vill att sängen ska vara i fokus kan du välja en säng med en vacker huvudgavel eller en säng i en stark färg. Du kan också välja att dekorera sängen med kuddar, plädar och andra textilier. Om du vill inreda runt sängen kan du välja en säng i en neutral färg och sedan inreda sovrummet med andra möbler och textilier i din favoritstil.

En stor fördel med en ramsäng är att du ofta kan förvara saker under den. Detta är framförallt bra om du har ett mindre sovrum eller hem med ont om förvaring.

Ramsängar från SENG

SENG  erbjuder ett stort utbud av ramsängar i olika storlekar och utföranden från några av marknadens bästa och mest populära sängtillverkare, däribland Tempur, Carpe Diem och Viking. Kolla in hemsidan för aktuella erbjudanden eller besök någon av deras många butiker för att prova ut rätt säng för dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.