ridell-kristallglas-veloce
Kök

Riedels senaste glasserie Veloce

Posted on

Riedels nyheter är här! I vår breddas sortimentet med en ny vinglasserie och ett specialdesignat glas för rom och akvavit.

Riedels senaste glasserie Veloce

Riedels senaste glasserie heter Veloce. Ordet är hämtat från italienskan och kan närmast översättas till ”snabb”. De vackra vinglasen utmärker sig med en kupa i extrem tunn kristall och en smal, hög stam. Den eleganta känslan förstärks av att kuporna har en diamantformad design. Precis som Riedels andra glasserier är Veloce-glasen druvspecifika. På foten av varje glas finns en märkning som säger vilken druva kupan passar till. I serien ingår, förutom flertalet druvspecifika vinglas, även ett vattenglas i tunn kristall. Samtliga glas säljs i 2-pack.

Utöver Veloce lanserar Riedel en ny glasmodell som passar till rom och akvavit. Den är specifikt framtagen för den skandinaviska marknaden och har en vacker, tulpanformad kupa. Glasen säljs i 4-pack under respektive dryckeskategori.

Om Riedel
Det finns inget vinglas i världen som tagits fram med så mycket möda och intensivt arbete som ett glas från Riedel. Riedel var först i världen med att introducera vinglas med druvspecifik kupa och är idag helt marknadsledande på området. För sommelierer och vinkännare världen över är Riedelglasen ett måste.

 

Källa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.