Så får du dina posters kännas mer exklusiva på din vägg
tavlor

Så får du dina posters att se mer exklusiva ut på din vägg

Posted on

I denna bloggpost tänkte jag berätta hur du får dina posters att se mer exklusiva ut på din vägg. Använd några eller fler av mina tips för att få din konst som egentligen är inte alls är särskilt dyr ser mer mer exklusiv ut än vad den faktiskt är. Tavlor ger en känsla av ett mer hemtrevligt hem och tar även bort eko som kan uppstå. 

Trender på tavlor 2023

En trend som förväntas hålla i sig är användningen av färgglada och livfulla motiv. Detta kan inkludera allt från abstrakt konst till mer figurativa motiv. En annan trend som förväntas fortsätta är användningen av geometriska former och mönster, som har varit populärt under de senaste åren.

Något som också förväntas växa i popularitet är konst som är inspirerad av naturen och dess skönhet. Det kan inkludera allt från fotografier av vackra landskap till abstrakta tolkningar av naturfenomen.

Dessutom kan vi förvänta oss att digital konst och NFT-konst kommer fortsätta att vara en het trend under 2023. Detta är en konstform som är relativt ny, men som har växt i popularitet under de senaste åren tack vare teknologiska framsteg och ökat intresse från samlare.

Sammanfattningsvis är det omöjligt att förutsäga exakt vilken typ av konst som kommer vara mest trendig 2023, men färgglada och livfulla motiv, geometriska former, naturinspirerad konst och digital konst förväntas vara fortsatt populära.

Så får du dina posters att se mer exklusiva ut och genomtänkt upphängt


Ingen behöver veta vad du spenderat, det som ser dyrt ut är inte alltid dyrt, undvik massproducerad konst som alla andra har och var lite före i trenderna. 

 • Köp posters av premium paper
  Att inreda väggarna hemma med vackra posters i god högkvalitets print tycker jag är riktigt smart. Färgåtergivningen på bra papper är verkligen avgörande, sämre papper upplever jag suger åt färgen och ger mer dassig färgåtergivning på de tryckta bilderna. Tänk så här, finare konstverk som trycks som posters förtjänar att se ut som som ska. 
 • Använd passepartouts runt dina print för mer inramad känsla
  Det är något jag själv har gjort och för få den extra exklusiva känslan har jag valt att köpa ramar med äkta glas och använda mig av passepartouts runt printern.
 • Investera i tavelramar med äkta glas
  Billigare tavelramar med akrylglas saknar det där blänket som äkta glas har, men det är förståelig tid att många väljer akrylglas för att det går att skicka lättare med post. Men det finns att beställa mer exklusiva ramar med glas online men även hos ramverkstad. Du kan även byta ut plexiglas och beställa glas hos en glasmästare och uppgradera dina nuvarande tavelramar. Tänk bara på att tavlor med glas behöver en bättre upphängning så att den inte faller ner.
 • Häng upp din posters rätt
  Fundera på utrymmet du har att tillgå, välj rätt storlek på dina posters och försök få en röd tråd om du ska ha flera på samma vägg. Ett bra tips är att ta en tidning och klippa ut storleken på posters du tänker dig köpa online och prov häng lite hemma. Lita inte på ögonmåttet, du vill bli 100 % nöjd när dina posters kommer hem.
 • Variera dina posters
  Just för att det är posters är det enklare att investera i ny konst. Jag brukar sälja gamla posters jag tröttnat på på Facebook marketplace eller rulla ihop och spara dom. Vem vet i framtiden kanske du bor större och då kan du plocka fram dom.
 • Glöm inte köket
  Det är riktigt fint att ha posters som är anpassade till köksmiljö, det blir så mycket mer hemtrevligt i köket tycker jag. Tomma väggar överlag ger känslan av att man är nyinflyttad.
 • Trendspana
  Köp inte posters som alla andra har, tänk lite framåt. Att ha konst som är unik är mer exklusivt skulle jag säga.
 • Tänk även Feng shui
  Köp konst som berättar vem du är, vilka intressen du har. Det är ett ämne i sig, men kortfattat:Konstverk som är skapade med feng shui i åtanke kan bidra till att skapa en lugn och harmonisk miljö, som i sin tur kan främja hälsa, lycka och välbefinnande. Det är dock viktigt att komma ihåg att feng shui är en mycket personlig konstform, och vad som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan.

Care of Posters en butiken  av de ledande aktörerna på marknaden för konsttryck och affischer

Nu har jag gett mina bästa tips och då vill jag tipsa om Care of Posters är en svensk posters butik som specialiserar sig på posters och prints med hög kvalitet och unik design. Företaget grundades 2015 och har sedan dess vuxit till en av de ledande aktörerna på marknaden för konsttryck och affischer. Med en tydlig fokus på kundnöjdhet och hållbarhet, är Care of Posters en butik som verkligen sticker ut i branschen.

Care of Posters grundades av två vänner med en passion för konst och design. De ville skapa en butik som erbjöd högkvalitativa produkter till överkomliga priser samtidigt som de stöttade lokala konstnärer. Efter några år av hårt arbete och dedikation, har Care of Posters etablerat sig som en av de mest respekterade och innovativa butikerna i branschen.

Produktlinje:

Care of Posters erbjuder ett brett utbud av posters och prints för alla smaker och stilar. De har allt från minimalistiska svartvita tryck till färgstarka och livfulla motiv. Kunder kan välja mellan olika storlekar och ramar för att skapa en unik inredning. Care of Posters samarbetar också med konstnärer från hela världen för att erbjuda unika och originella motiv.

Material och tryckning:

Care of Posters är mycket noga med kvaliteten på sina produkter och använder endast högkvalitativa material för att skapa sina posters och prints. De använder endast papper av högsta kvalitet och skriver ut med miljövänlig bläckteknik. 

Samarbeten med konstnärer:

Care of Posters har ett starkt engagemang för att stödja lokala konstnärer och samarbetar med en rad olika talanger för att skapa unika och originella tryck. Dessa samarbeten ger konstnärerna möjlighet att få sina verk synliga på en bredare skala och samtidigt ger det kunderna en möjlighet att upptäcka nya talanger och unika verk.

Hållbarhet:

Care of Posters är också mycket måna om att minska sin miljöpåverkan och har vidtagit åtgärder för att göra sitt företag mer hållbart. De använder endast miljövänliga material i sina produkter och skriver ut med återvinningsbart bläck. De strävar också efter att minska sin koldioxidavtryck genom att använda lokala leverantörer och minimera sin förpackningsmaterial.

Frakt och leverans:

Care of Posters erbjuder snabb och säker leverans till hela Sverige. Alla beställningar skickas inom 24 timmar och levereras direkt till kundens dörr. Dessutom erbjuder de gratis frakt på alla beställningar över ett visst belopp.

Hoppas du gillade mina tips, dela gärna med vänner 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.