Inredningstips

Så inreder du snyggt och skönt med bäddsoffa

Posted on

Den som kom på bäddsoffan var ett geni. Vad annat än en smart hjärna kan ha kommit på en så bekväm, funktionell och dekorativ möbel? Bäddsoffor passar extra bra när du har ett begränsat utrymme och ändå vill kunna bjuda hem gäster. Tack vare den kombinerade soffan och sängen kan du mysa framför teven på kvällen och bädda ner dig för sömn på kvällen. Funderar du på att köpa en sådan här sovmöbel? Då ska du få med dig några tips på vägen.

Tips för att välja en riktigt skön bäddsoffa

På BEDzzz.se får du massor av bra tips för att välja en skön bäddsoffa. Dit kan du välja dig för en komplett guide. Men vi har också en del praktiska råd att dela med oss av:

  • Prova bäddsoffan och se till att den är bekväm både som soffa och som säng. Testa att sitta och ligga på den för att få en känsla för hur bekväm den är.
  • Kolla vilken typ av madrass som bäddsoffan har. En kvalitetsmadrass kommer ge bättre stöd och komfort när du sover. Du kommer inte ångra dig om du satsar lite extra på madrassen.
  • Välj ett material som är både bekvämt och hållbart. Tyger som bomull eller linne kan vara bra val eftersom de är mjuka och andas.
  • Kontrollera att bäddsoffans ram är stabil och hållbar. En kraftig och robust ram kommer att ge bättre stöd och hålla längre.
  • Mät utrymmet där bäddsoffan ska placeras för att vara säker på att den passar. Tänk också på hur stor sängen blir när bäddsoffan är utfälld. Bäddade kan sofforna bli ganska stora. Se även till att utnyttja utrymmet du har till godo. Precis som i fallet med vanliga sängar är det inte alls dumt att kunna sträcka på sig.

Finns många snygga modeller på bäddsoffor

När det kommer till stil, färg och mönster finns det många snygga soffmodeller. Numera är bäddsofforna snarlika de vanliga sofforna i utseendet. Det här innebär att du kan få en stilfull och praktisk möbel på samma gång. Vare sig du föredrar en modern och minimalistisk design, en klassisk och tidlös stil eller en färgglad och mönstrad variant finns det soffor för dig. Du kan välja mellan olika tyger och material såsom läder, sammet och bomull. Anpassa valet utifrån din inredningsstil. Ett sista tips för att få till den perfekta bäddsoffan är att dekorera den med textilier. Införskaffa kuddar och plädar i färger och material du tycker om.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.