Så skapar du en tavelvägg
tavlor

12 tips på hur du skapar du en tavelvägg

Posted on

Så skapar du dig en tavelvägg!

Steg för steg guide så skapar du en tavelvägg

 1. Välj ut dina tavlor: Börja med att välja ut de tavlor du vill ha på din vägg. Du kan välja tavlor med olika storlekar och motiv för att skapa en intressant komposition.
 2. Planera layouten: Innan du börjar hänga upp tavlorna är det bra att planera layouten. Du kan prova olika arrangemang genom att placera ut tavlorna på golvet eller använda papper och tejp för att skapa en skalenlig modell på väggen. Detta hjälper dig att visualisera hur tavelväggen kommer att se ut.
 3. Häng upp tavlorna: När du har bestämt dig för layouten kan du börja hänga upp tavlorna. Enklast är att använda en vattenpass för att få tavlorna i raka linjer. Du kan också använda måttband för att säkerställa att avståndet mellan tavlorna är lika.
 4. Testa olika nivåer: För att skapa djup och dimension kan du testa att hänga upp tavlorna på olika nivåer. Du kan blanda stora och små tavlorna och placera dem både högt och lågt på väggen.
 5. Ljussättning: Tänk också på ljussättningen av tavelväggen. Du kan använda spotlights eller vägglampor för att framhäva vissa tavlor eller skapa en mjuk och jämn belysning över hela väggen.
 6. Justera och utvärdera: När du har hängt upp alla tavlorna kan du stå tillbaka och utvärdera resultatet. Om det behövs kan du justera placeringen av tavlorna för att få till den önskade effekten.
 7. Välj dina tavlor: Det är dags att välja vilka tavlor du vill inkludera i din tavelvägg. Du kan använda fotografier, konsttryck, målningar eller till och med personliga bilder.
 8. Placering: Innan du börjar hänga upp dina tavlor, prova att arrangera dem på golvet för att se hur de fungerar tillsammans. Du kan experimentera med olika ordningar och avstånd mellan tavlorna tills du hittar den bästa placeringen.
 9. Hänga upp tavlorna: När du har bestämt placeringen kan du börja hänga upp tavlorna på väggen. Använd en vattenpass för att se till att de är raka. Om du är osäker på var du ska placera spikarna kan du använda en mall eller måtta för att märka ut var hålen ska vara.
 10. Skapa en fokuspunkt: För att ge din tavelvägg extra intresse kan du skapa en fokuspunkt genom att använda en större tavla eller placera en grupp av mindre tavlor i mitten.
 11. Balansera och anpassa: Se till att fördela tavlorna jämnt över väggen för att skapa en balanserad komposition. Du kan också anpassa tavelväggen efter rummets storlek och proportioner.
 12. Ljus och belysning: Tänk på belysningen när du placerar dina tavlor. Bra belysning kan förbättra presentationen och betona detaljer

Det var några steg för att skapa en tavelvägg. Kom ihåg att det viktigaste är att vara kreativ och göra något som passar din egen stil och smak. Lycka till med din tavelvägg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.