Hus

Så väljer du rätt markiser till ditt hem

Posted on

Vissa saker är svårt att köpa för pengar. En tidig frukosts gyllene morgonstund eller en kvällsstund på altanen tillsammans med familjen är några exempel. Det är stunderna i livet tillsammans med nära och kära som det oftast handlar om när vi summerar ifall vi har haft en bra dag eller inte. Det du kan investera i och underlätta för att få de där underbara stunderna är att göra det lättare för dig och ditt hem genom att skapa den där atmosfären som är så där inbjudande och kontemplativ. Naturligtvis pratar vi om markiser, som verkligen ger dig de där möjligheterna du annars saknar. Vi berättar mer om rätt markiser i denna artikel.

Fördelar med markiser

Det finns många fördelar med markiser, många fler än att bara skapa skugga åt din lunch. Värmen är på många sätt ett bekymmer. Med en markis kan du hålla kvar värmen upp till 10-20 % av värmen efter att solen har gått ner under din skugga så att du kan sitta ute sent. Lägg till en värmare och lampor för att skapa ett mysigt uterum så kan du sitta långt in på natten. Naturligtvis är väderskyddet kanske det du tänker på allra först när du tänker dig en markis. En markis skyddar din entré, skyddar dina utemöbler på balkongen eller inte minst så skyddar det dina gäster från väder och vind.

Var bör du ha din markis?

Markiser till ditt hem kan användas på alla möjliga ställen med en mängd olika inventarier.

När du överväger dina alternativ, börja med storleken på dina fönster, vissa stilar kan bara användas upp till en viss punkt. Självklara platser som fungerar bra är verandor, däck, över ytterdörrar, franska fönster som förstorar kök eller matsalar, för att utöka uterummet, balkonger, mot uthus som fångar solen, och om du har turen…ditt eget poolhus.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.