Badruminspiration

Stylish medicinförvaring och hälsotest

Posted on

Samarbete med medisera.se

Min största invändning överlag när det gäller medicinförvaring är att de flesta tillverkare verkar anse att målgruppen är pensionärer och att utseendet på produkten därför inte behöver vara så snyggt, modernt eller tilltalande. Den moderna människan har höga krav även på design av bruksföremål. Självklart vill man att saker man använder varje dag ska vara både snygga och praktiska. 

Jag är tydligen inte den enda som sett behovet av fin förvaring av mediciner. Snygga dosetter för att komma ihåg när man ska ta sina mediciner, eller fina pillerburkar för att ha med sina ”most wanted” mediciner i handväskan, finns det redan en affärsidé runt. Googlar man så kan man hitta alla möjliga varianter. Men dock inte här i Sverige.

Jag tror på allvar att det är en affärsidé som skulle fungera även i Sverige. Det finns ju en massa kunder i alla åldrar där ute som säkert skulle uppskatta att ha sina mediciner och vitaminer i snygg förvaring. Det finns ju många barn som måste äta medicin, ska de verkligen behöva ta sina dagliga tabletter ur Apotekets tråkiga plastlådor? Självklart blir den tråkiga medicin-proceduren roligare om man har en Barbiedosett eller en pillerbox med Greta Gris-figurer på. Eller kaniner… 

Just nu har jag fyra små pyttiga metallskålar från IKEA som jag förvarar mediciner i. Så de hjälper ju inte särskilt mycket varken för att hålla ordning på om jag tagit det jag ska för dagen eller att komma ihåg alla olika sorters mediciner. Måste nog ta tag i det hela snart och styra upp nåt bättre system eftersom jag börjar bli så rådvill om jag har eller ska mina vitaminer varje morgon.. 

Tal förvaring av medicin och vitaminer

Det är viktigt att ta hand om sin hälsa! Vet du hur din hälsa mår och vilka vitaminer du faktiskt behöver ta? Själv har jag mängder av vitaminer och mineraler som fyller en hel skolåda och jag anser att jag mår bra. För mig är det svårt att få i mig alla vitaminer, Vitamin D, c-vitamin, järn, omega, selen, collagen, zink och sen några mer. Men egentligen kanske jag inte behöver dom utan jag kan ha problem med något annat, tex kolesterol osv. Det är inte vitaminbristen som vi blir sjuka av för det mesta, det är dom underliggande sjukdomarna som vi inte vet om förens det är märkbart. 

Så innan man börjar knapra på en massa kosttillskott och vitaminer så rekommenderar jag er alla att besöka medisera.se för att göra ett hälsotest! Kanske kan du kapa mängden tabletter varje dag till bara något enstaka kosttillskott? Who knows..Är du ung kanske du inte reflekterat över detta, men tänk hur dyrt det är att äta massor av tabletter som du inte behöver. Ett tips är att göra en årlig kontroll av din hälsa, det kan troligtvis din arbetsgivare betala med, tanke på att en sjukskrivning är betydligt dyrare!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.