Hållbarhet

Textilproducenten AB Ludvig Svensson samarbetar med NordShield

Posted on

Läste precis väldigt intressant nyhet inom textil och hygien som jag fann ligga rätt i tiden. Det är nämligen så att jag har lite svårt för bakterier och jag vill gärna inte ha bakterier från tunnelbanan i mitt hem. Aldrig fel med hållbarttyg som tål smuts bättre. Faktum är att jag alltid varit intresserad av tyger av god kvalitét, det lönar sig alltid i längden och faller mer fint. Visste du att det finns även tyger som absorberar ljud extra bra? Så kallade Ljudklassade tyger.

Information: Textilproducenten AB Ludvig Svensson samarbetar med NordShield

Textilproducenten AB Ludvig Svensson samarbetar med NordShield, ett företag baserat i Finland som utvecklat en textilbehandling som bildar en osynlig, men fysisk barriär mot bakterier.

Från hösten 2023 kommer kunder kunna välja bland ett urval interiörtextilier från AB Ludvig Svensson som har behandlats med NordShield-teknologin. Den träbaserade teknologin fungerar genom att bilda ett tunt skyddslager som hindrar ansamlingen av mikrober på ytan av fibrerna.

Behandlingen möjliggör användning av interiörtextilier oftare inom vården, där det finns stränga hygienkrav. Tack vare dess molekylära funktion integreras den sömlöst med textilen utan att ändra dess egenskaper eller utseende.

”Samarbetet med NordShield är viktigt eftersom det utmanar idén om var våra interiörtextilier kan användas”, förklarar Annika Svedberg, affärsområdeschef på Svensson. ”Genom att inkludera textilier behandlade med NordShield i vårdmiljöer där användningen av textil är begränsad kan vi bidra till att skapa personliga utrymmen som kan främja återhämtningen.”

Dessutom är NordShield-behandlade textilier också idealiska för kontorsmiljöer och skolor, med den extra fördelen av bakteriekontroll. Behandlingen erbjuds för ett kuraterat urval av hängande textilier från Svensson och inkluderar även gardintyger som är ljudisolering-klassificerade.

”Svenssons produkter ligger i framkant när det gäller både textilteknologi och design, så vi är glada och stolta över att inkludera NordShields behandling i utbudet, vilket ger ännu mer funktion till ett funktionellt tyg”, säger Kristoffer Ekman, NordShields VD.

https://www.ludvigsvensson.com/sv/interior-textiles/nordshield/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.