Hållbarhet

Vet du skillnaden mellan natursten och högteknologiska alternativ?

Posted on

Design och visuellt uttryck framför funktionalitet? Eller tvärtom? Nu är valet inte längre ett antingen/eller utan ett både/och. Med avancerade, framtidsorienterade materialval är det möjligt att säkerställa funktionalitet, minimalt underhåll, UV-beständighet och enkel rengöring – utan att kompromissa med ett verklighetstroget, skandinaviskt uttryck. Oavsett om det är bänkskivor, väggbeklädnader, golv eller fasader.

Kan du se skillnaden?

De senaste åren har granit, marmor, travertin och andra vackra naturstenar satt scenen både i byggbranschen och i design- och inredningsbranschen, där natursten har flyttat in i kök, badrum och spännande utemiljöer. På gott och ont. De vackra, obehandlade naturstenarna kräver vård och underhåll för att bevara det unika uttrycket – och är dessutom svåra att behandla när olyckan är framme.

Med denna utgångspunkt letar många nu efter ett verklighetstroget och exklusivt alternativ, som ursprungligen inspirerade utvecklingen av den högteknologiska ytan, Dekton – och nu är inspirationen bakom de aktuella lanseringarna, som visuellt är otroligt verklighetstrogna och liknar historiskt ikoniska stenar som Ceppo di Gre, travertin och kalksten.

Se kollektionen: https://www.cosentino.com/colors/

Se den nyaste kollektionen, Dekton Pietra Kode: https://www.cosentino.com/dekton/pietrakode/

Dekton består av 100% naturliga mineralpartiklar, som komprimeras under extremt tryck och värme. Den patenterade produktionsprocessen säkerställer den keramiska ytans unika produktegenskaper. Materialet kräver ett minimum av underhåll, är lätt att rengöra och är extremt hållbart. Det är inte minst UV-resistent, rep- och slagtåligt samt motståndskraftigt mot brand, värme och frost.

Läs mer om Dektons produktfunktioner: https://www.cosentino.com/sv-se/dekton/

Tar du hand om jordens resurser?

Trots att utvinningsindustrin idag är föremål för strikta regler för att begränsa miljöpåverkan är faktum att jordens resurser är begränsade. Men hur påverkar högteknologiska alternativ vår miljö?

Cosentino, som står bakom Dekton, har en omfattande miljöstrategi som inkluderar både interna och externa insatser i vardagen, ambitiösa solparker som bär produktionen – och inte minst återvinning av vatten och materialavfall från egen produktion. Insatser som tillsammans minimerar CO2-utsläpp och miljöpåverkan från produkten och produktionen.

Som ett resultat av en målinriktad insats uppnådde Dekton 2020 CO2-neutralitet under produktens hela livscykel – och har alla erkända miljöcertifieringar som gör produkten till ett hållbart och miljövänligt val.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.