Motor

Allt fler vill arbeta från fritidshuset

Posted on

Samarbete med Trafikförsakring.se

Nu när många har mer fritt i sina arbeten så finns möjligheter att arbeta där man trivs bäst. Varför inte ta bilden ut till landstället och bosätta sig där en sväng? Att få tillbringa mer tid i naturen och i lugn miljö är bra för oss. Det är ingen myt att naturen har helande krafter. För människor som vistas i naturen upplever både en bättre hälsa och ett högre välmående

Med bil får vi mer frihet och kan enkelt lämna staden om vi har bil. Jag älskar att åka bil för det ger sådan frihet. Sen är jag en person som behöver ha med mig ganska så mycket saker när jag reser, jag tycker om att ha flera ombyten och med bil finns gott om plats för bagage.

Allt fler väljer att ta bilen när dom ska någonstans, du kanske har märkt av att det är betydligt mindre folk i kollektivtrafiken. Nu uppmanas vi att undvika trängsel och att arbeta hemifrån. Många som har ställt av sina bilar ställer på dom nu och det är viktigt att tänka på att ha en giltig trafikförsäkring då det är lag på att ha det.

Faktum är att flera undersökningar visar att vi mår bra av friluftsliv. Att vara ute i naturen kan till exempel medföra minskad stress, stärka kognitiv förmåga, förbättra psykisk hälsa, främja fysisk aktivitet och underlätta social interaktion.

I och med Corona har intresset för friluftsliv kraftigt ökande.I en tid av isolering och social distans kan naturen kan erbjuda en möjlighet att lämna hemmet för att få energi och återhämta sig. Det kan också handla om att använda naturen som ett sätt att socialisera utan att vara rädd för att bli smittad.

Det är viktigt att inte skräpa ner naturen och inte trampa sönder den, just nu påfrestas naturen mer än vanligt då vi inte haft samma behov som nu att få vara i naturen. I sommar kommer vi troligtvis ägna mer tid åt hemsemester och det är hög tid att börja se över möjligheter att hyra fritidshus, leta och köpa tomt och bygga fritidshus om vill spendera sommaren utanför stan i år. Jag kan även tro att det blir ett tryck på att köpa bil och hyra bil i sommar med. Så det här med framförhållning som är så tråkigt tror jag är en god idé för att det är verkligen så att den som planerar få välja först!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.